Geçen Cuma günü Kadiköy' de kumaş arayışı içine girdim ve bulabildiğim kumaşçıların hemen hemen hepsine baktım. Bana Şins(hatalı yazıyor olabilirm) diye bir yağmurluk kumaşı olduğunu söylediler fakat ben kumaş konusunda bilgi sahibi değilim.
Acaba bu kumaşı bilen veya duyan varm mı ? Bu arada Evkur'un yanındaki sokakta bir kumaşçı var oraya da sordum ve bana bir yağmurluk kumaşı gösterdi İtalya'dan getiriyorlarmış ve metresine 25 YTL dedi
top halinde olduğu için kesemiyeceğini de söyledi
Last edited by hido on Tue Apr 15, 2008 4:23 pm, edited 1 time in total.
Tahtakale, Mahmutpaşa civarındaki dükkanlarda bulunabiliyor. Erhan bey oralardan kumaş almıştı.
Toptan olarak Merter'de bulunuyor. Toptancılar top olarak satıyor, kesmiyorlar. Fakat ellerinde kesilmiş kumaşlar bulunuyor. (Demek hatırlı müşteriler için kesebiliyorlar.) Bunlardan satıyorlar. Sadece istediğiniz renkleri bulma şanısınız olmayabilir. Metresi 1,5 - 2 lira gibi toptan fiyata bulunabilir.
Bir çok manifaturacı tafetayı şins diye tanıyor. Sanırım bu iki isim aynı kumaşı ifade ediyor. Şins yada Tafeta Ankara'da perakende olarak 150cm ende 2-3ytl arasında fiyatla satılıyor.
Ben Tafeta alırken renk kadar çapraz olarak katlayıp sündürdüğümde en az esneyenini seçiyorum.
Kadıköy Evkur civarındaki (aslında Akbankın yanı sayılır) o brandacıdaki kumaşlar malesef uygun değil, çünkü kaplamalı ve aşırı kalın kumaşlar, normaldir çünkü kendisi tente imal ediyor. Yazıcıoğlunun karşı pasajında alt katta bir tane daha var, ondan bir tarafı metalik boya kaplı diğertarafı beyaz tafetta bulabilirsiniz. Otomobil brandası yapıyorlar o kumaştan. Benim ilk NPW o kumaştandı, biraz ağır ama metresi 3-4 ytl falandı.
Parça halinde alacaksanız, Eminönünde mercan yokuşunun en alt tarafından, sol tarafta, ufak bir dükkan var içerisi parça kumaş dolu "tafetta" dediğinizde size bolca çeşit sunacaktır.
Herkese Merhaba;
Konu kirliliği olmaması için başlığa "Kuş gözü zımba" da ekledim
Kuş gözü zımba deliğini evde nasıl yapabilirim herhalde portatif
el makinası vardır. Bu makinayı ve malzemelerini nereden bulabilirim?
Altan bey' in yazdığından anladığım kadarıyla bu yıldız şeklinde zımba makinası, üstünde farklı boylarda delik açan uçlar var,
deliği açtıktan sonra metal çerçeveyi kumaşa nasıl zımbalıyacağım,
yine aynı makina mı kullanılıyor ?
Bu iki zımbırtı aynı yerde bulunuyor. Yani aynı raflarda ya da bir yan rafta. Pense tipi olanı da var. Çekiç ile vurulmak üzere olanları da var. Pense tipi olanın ucuz versiyonunu almayın. Elle sıkınca yamulup kalıyor.