Uçurtma yapımı için gerekli malezemeler nelerdir?

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Vay canına Balacan uçurtmayı kutluyoruz.
Bir etkinlikte onları da görelim aramızda. Bizde elimizden geldiğince tanıtırız.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
led

slm

Post by led »

@halit
balacandan 3mlik jawsı aldım ama satışla ilgilenen çiğdem hanım satışlarının olmadığını ancak kırılan veya kopan parçaları gönderebileceklerini söyledi...
@altan
beraber getirtebiliriz...birde haftasonu yeşilyurtta uçurulan uçurtmaların planlarını bulabilirmiyim?? hepsi çok güzelde :D :D
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
led

Post by led »

sevgili altan...ilginize tşk...günlerdir onlarca hatta yüzlerce site dolaştım..kendimce güzel olanları topladım...yakında yapmaya başlayacağım...
http://www.altanguvenni.com/ucurtma/19eylul/19eylul.htm ...bu linkteki çekici uçurtmalar yazısındaki,halit beyin yaptığı :D ve yeldağ hanımın uçurduğu uçurtmaların planlarını bulmak istiyorum...görüşmek üzere
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Yeldağ'ın uçurduğu uçurtma hazır idi. Fakat bir dahaki etkinlikte inceleyebilirsiniz. Yapılabilir basit bir uçurtma.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

İmza bölümüne ad soyad ve şehir yazarsanız yararlı olur.
Uçurtma bende değil. Erol foruma girince bakıp ölçüyü atar. Hatta bir fotoğraf bile çekip gönderebilir.

Uçurtmanın bütün güzelliği alt tarafına takılı olan kurdeleler. Üst tarafı bildik altıgen (3 çıtalı) uçurtma olarak yapılabilir. www.martiuk.org adresindeki yıldız da uyarlanabilir.

İstanbul'a yolunuz düşerse bekleriz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
cimcoz

Post by cimcoz »

Şehiri imza yerine profilinizde yazmanız daha pratik. Böylece imzayı başka bir şey yazmak için kullanabilirsiniz. Profilde "nerden" kısmını doldurursanız mesajlarınızda sol tarafta (avatar'ın altında) bu bilgi gözüküyor.
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir insanın bidiğini zannettiği şeyi öğrenmesi imkansızdır...
Epiktotes
led

Post by led »

@altan...tabiiki uğrarım...bende beklerim....diğer bahsettiğim uçurtma planları içinde sanırım gönderilmesini beklemekten başka yapabileceğim birşey yok...görüşmek üzere
Martı
Site Admin

Post by Martı »

Merhaba,Led

bende samsunluyum ama Ankarada yaşıyorum. Yazları 1 hafta orda oluyorum. Görüşmek üzere.
erol

Post by erol »

Octopus (Premier) Altan'ında söylediği gibi basit bir uçurtma. Fotoğraflarını çekip foruma yollarım. Gwtw'da 15 dolar fiyatı vardı ve renkleri harikaydı dayanamadım aldım.
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
led

slm

Post by led »

fiatı önemli değil...ugraş verip yapabilmek ...belkide meşguliyet aramak:)))
erol

Post by erol »

Octopus'un fotografi. Paketinde olcegi icin 8 inch yaziyordu, kuyruklari ise 2 metrenin biraz uzerinde..

Image
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
led

slm

Post by led »

sevgili erol çok tşk... diğer uçurtmanın planınıda bulabilirsem çok iyi olacak:))birde sormak istediğim uçurtmalarda kullanılan kumaşların bir ismi,cinsi varmı?...sabahtan beri dolaşmadığım yer kalmadı...uçurtma kumaşı-paraşüt kumaşı-şemsiye kumaşı-tafetta kumaş(balacanda yazıyordu):)))) ama nafile hiçbirini bulamadım...fecide yoruldum...en iyisi ustalara sormak
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Tafeta kumaşı ben apartmandaki komşumdan alabiliyorum.
Yakın zamanda Ferruh ile birlikte bir miktar alacağız. Gönderebilirim. Asıl gerekli kumaş ise ripstop. Bunu yurtdışından getirtmek gerekiyor ne yazık ki.

Diğer uçurtma hangisi?
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
led

slm

Post by led »

sevgili altan apartmanda boş daire varmı?:))...sık sık gidip, annem biraz tafeta istedi,bizde bitmiş geyiği yapardık :))) mevcut kumaşlardan olabilecek bir tür yokmudur?
http://www.altanguvenni.com/ucurtma/19eylul/19eylul.htm deki "Çekici uçurtmalar yine ilgi topladı." yazısının yanındaki resimde olanların planları...görüşmek üzere
Post Reply