Martı Uçurtma Ankara Atölyesi

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
saka

Post by saka »

Nedir: Değişik ilgi seviyelerinde ve fakat ortak uçurtma hevesleri etrafında bir araya gelen, dokuz arkadaşın kurduğu bir uçurtma atölyesidir.

Nerededir: Ankara’nın Küçükesat semtinde, Seyranbağları Caddesi üzerindedir.

Mevcut durumu: Ekim 2007 itibariyle her gün taş taş üzerine konularak, boyası badanası vs. ile bile tamamı uçurtma severlerin ellerinde yoğrularak, artık içerisinde gurupça uçurtmaların dikilebildiği bir yer halini almaktadır. İlk atölye çalışma konusu olarak DC’ler belirlenmiş ve grubun önemli bir kısmı çalışmalarını atölyede tamamlayarak 7 Ekim 2007 tarihinde gökyüzüne kavuşturmuş bulunmaktadır.

Mütevazi ancak iki katlı olmasının verdiği avantajla atölye sadece kesim, dikim, plan aşamaları için değil; aynı zamanda buluşma ve sohbet ortamı olarak ta müdavimlerine hizmet verebilmekte ve bu sayede daha sıcak bir atmosfer oluşmasına imkan yaratabilecek şekilde tanzimi zaman içerisinde geliştirilmeye çalışılmaktadır. Mutfağında henüz bir buzdolabının bulunmayışı belli başlı en büyük eksikliği olarak göze çarpmaktadır.

Hazırda 3 adet dikiş makinası var olan atölyede, büyük çalışma tezgahı sayısını da 1’den 3’e çıkarmak bir başka ihtiyaç olarak hissedilmektedir .

Çalışma saatleri: Atölye’nin anahtarı müdavimlerinin tamamında bulunduğu için, 7X24 saat hizmet verebilmekte ve önceden kararlaştırılmış bir açık/kapalı takvimi bulunmamaktadır. Bu durumun yarattığı esneklikle olsa gerek hemen hemen kapısını her gün açık bulabilmek mümkün olmaktadır. Vurguyla belirtmek gerekir ki; kapısı uçurtma gönüllülerine her daim açıktır. Çayı, nesgayfesi pek eksik olmaz!.. “bir demleyen” bulunduğu sürece de, ateşten inmez.

Uçurtma Hobisinin kişisel bir tatminden öte bir el sanatı olarak ta dünyada kendine yer edindiğini sanırım söylemek mümkündür. Kültürümüzde, bu tür el sanatları genellikle ustadan çırağa, kulaktan kulağa, babadan oğla aktarma geleneği olarak sürüp gitmiştir. Fısıldanan hünerler ve öğretilerin yaşayabileceği bu mekanın kalıcı olmasını, sayılarının artmasına vesile olacak cazip bir örnek teşkil etmesini ve her şeyden önemlisi uçurtma meraklılarının gönlünce şekillenmesini dilerim.

Not: Tadilat ve tefrişat sürecinde vizöre takılmış bazı fotoğraları hoş bir anı olarak kalsın diye daha sonra göndereceğim.

Hayırlı olsun.

Saygılarımla,
Kemal SAKA
saka

Post by saka »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Kemal SAKA
erol

Post by erol »

:shock: Hayırlı olsun, müthiş bir proje, artık bu atölyeden çıkacak uçurtmaları/projeleri dört gözle bekliyoruz :shock:

İki katlı uçurtma atölyesi dolusu tebrikler!!!
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Hayırlı olsun . Darısı İstanbul ekibine :)
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Gönülden tebrikler. Bu bir ilk ve müthiş bir olay. Birarada olabilmek ve bu tür etkinlikler yapabilmek çok keyifli olsa gerek.

İstanbul'da böyle bir yer yaratmak mesafelerden ötürü oldukça zor görünüyor.
http://www.ucurtmaplanlari.com
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

Takdir ve tebriği hak eden güzel bir olay. Vesile olanında emeği geçen ve oradan istifade eden herkesi kutlarım.
Kütahyadan sevgi ve selamlar.
Sercin

Post by Sercin »

Çok kıskandım yahu. Ankara'ya mı taşınsam ne yapsam?

Acilen İstanbul'da da yapmalıyız böyle birşey. Model uçağa'da başlayınca evde çalışacak alan kalmadı. Emel evden atacak yakın zamanda beni.

Tebrikler valla. Hakikaten kıskandım :)

Serçin...
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Daha önce tebrik etmiştim. Tebrik etmekten yorulana kadar tebrik ederim. En büyük Ankara ekibi.
:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
abdullah

Post by abdullah »

Tebrikler Ankara,emeği geçen herkeze teşekkürler.
Halit beyin dediği gibi İstanbul için zor gibi, :lol: :lol: mesafe çok fazla...
uçurtmayı vurmasınlar
emrebayar

Post by emrebayar »

Tebrikler.
Erdem

tebrikler

Post by Erdem »

valla tebrik etmemek imkansız...Emeği geçen herkeze teşekkür ederiz umarım şu yoğun iş trafiğinden zaman kalırsa bir gün ziyarete gelebilirim.Herkeze hayırlı olsun
hakettiğin gibi yaşa
erol

Post by erol »

Altan'a katılıyorum, tebrik etmiştim, bir kez daha ediyorum :D
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Ziya

Post by Ziya »

Tebrikler. Fotoğraflar için teşekkürler.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
hido

Post by hido »

Tebrikler :)
Bülent Sayar
Melih

Post by Melih »

Tebrik ederim :D ,
Darısı İstanbulun başına demek istiyorum ama gerek mesafelerin fazla oluşu gerek kiralar derken sanırım istanbulda bunu yapmak hayal olacak.

Artık "kulüp nerede?" diyenlere verecek bir cevabımız var :lol:
Post Reply