Yeni Uçurtmam

Tek ipli uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Martı
Site Admin

Yeni Uçurtmam

Post by Martı »

Arkadaşlar, bugün yeni uçurtmamın kumaşını kesmeyi bitirdim. Umarım hafta sonuda dikmeyi bitiricem. Sonrada çıtalarını beklemek kalıyor.

Autocad de çizip renklendirdim.

Image
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Müthiş bir şey. Bize de ağzımızı açıp bakmak kalıyor. :shock:
Ellerine sağlık. En kısa zamanda uçarken görmek dileği ile.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
cimcoz

Post by cimcoz »

Ferruh bak ben talep ettiğin gibi sensiz uçurmuyorum bu hafta. Ama sen de bu nefis şeyi ilk defa bizimle birlikte uçur, olur mu? Ellerine sağlık, havada görmeyi çok isterim.
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir insanın bidiğini zannettiği şeyi öğrenmesi imkansızdır...
Epiktotes
Halit
Site Admin

Uçurtma satan biri

Post by Halit »

Bilgi olsun diye yazıyorum. DC (Delta Conyne -Delta tipinde bir uçurtma)yapıp satan bir arkadaş var. İmperteks kumaştan yapıyor ve tahta çıtalar kullanıyor. İşçiliği ve fiyatı çok iyi. Telefonu : 0532 781 93 59 ismi Tevfik. İstanbul dışına posta ile gönderebiliyor sanırım. Tavsiye edilir.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Tevfik bey bizim toplandığımız günler satış yapmak için gelse çok iyi olurdu. Hatta kendisi gelip bir kaç uçurtma için zaman harcamak istemezse biz onun adına satalım. Çünkü biz uçurtma uçururken çevreden gelen herkes satılıp satılmadığını soruyor. Aslında hemen orada uçurtma satışı yapılsa eminim daha fazla insanı bu hobiye kazandırırız.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
cimcoz

Post by cimcoz »

Altan, Halit Bey yapılan bazı etkinliklerde zabıtanın gelip satış yapıp yapmadıklarını sorduğunu anlatmıştı. Öyle ortalıkta faturasız, fişsiz satış yapmak sakıncalı olmaz mı?
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Epiktotes
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Aslında insanların kolayca ulaşıp, uçurtma satın alabilecekleri bir yer olması elbette çok iyi olurdu. Hüseyin Bey'in yazdıklarına ilave olarak bir de orada ticaret yapıyormuş gibi bir izlenim yaratırız diye düşünüyorum. Gerçekten satın almak isteyen olursa zaten arkadaşın telefonunu veririz.
Bir arkadaşım Bakırköy'de spor mağazası açıyor yakında. Ondan uçurtma satmasını da rica ettim. Sanırım yakında uçurtma ve malzemeleri satılan bir yere kavuşulacak.
Altan , sana katılmamak mümkün değil , yani insanlar hemen orada uçurtmalarına kavuşabileseler en ideali ama kimse bizim o kadar iyi niyetli olabileceğimize inanamaz.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Doğru, o zaman Tevfik bey için ben en kısa zamanda bir web sitesi yapayım. İnternet üzerinden satış yapsın.

Aslında tek amaç o anda heyecanla yanımıza gelip satılıyor mu diye soranların eline bir uçurtma verirermek. Gerçi Halit, Erhan, Ferruh uçurtma veriyor onlara ama onların olması şart. Böylece bir daha ki hafta mutlaka onlar da gelirler.

Biliyorum ki orada uçurtma deneseler, bir daha sefere gelme sebepleri olacak ve artık hobiye girmiş olacaklar.

Aslında bunun bir özel durumu olmalı. Yani hafta sonları 2-3 uçurtma satışı kimseyi geçindirmez. Belediyeden özel bir izin alınamaz mı acaba? Aslında dernek olsa makbuz karşılığı satışı rahatça yapardık.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Martı
Site Admin

Post by Martı »

Sonunda bitti. 264 parçayı kesip 200 metreden fazla kenar dikişi yapıp parçaları birbirine dikmek 1 haftamı aldı. Ama sanırım fena olmadı. Şimdi çıtalarını ve Mekiğinin gelmesini bekliyorum. Diğer uçurtmalardan geçici çıkardığım çıtaları kullandım Onun için çok gergin olmadı ve şekli biraz bozuk.

Image

Image

Image
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Alkışlar, tebrikler... ve Ferruh sen delisin. Sana baktıkça utanıyorum. :oops: Hala iki tane çıtayı bir araya getirip eli yüzü düzgün bir uçurtma çıkaramadım.

Bu hafta geliyorsun değil mi?
8)
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
cimcoz

Post by cimcoz »

Deli ifadesi az bile... Ben işte bu yüzden uçurtma yapmaya hiç başlamıyorum bile. Sen git 200 küsür parça, metre filan dik, ondan sonra ben bir tane altıgen uçurtma yapacağım diye uğraşıp durayım. Seninkileri hayran hayran seyrederim daha kolay :)
Hüseyin Cimcoz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Epiktotes
ates

Post by ates »

harika

ait olduğu yerde,gökyüzünde görmek büyük zevk verecek.ayrıca üretimindeki sabır içinde kutluyorum.
erol

Post by erol »

Pilot nereye oturacak? :D

Tebrikler... Nefis gorunuyor, gökyüzünde büyüleyici olacağı kesin, görmek/fotoğraflamak için sabırsızlanıyorum...
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Beyler , Ferruh 'un yaptıklarına bakıp moraliniz bozulmasın. Böyle bir uçurtma normal bir uçurtmacının yaklaşık bir kış boyunca yapacağı bir proje. Ferruh için ise sadece bir haftalık bir iş. DS ile ilgili forumlarda bu iş ile ciddi uğraşan insanlar bile böyle bir proje için aylar sürer diyorlar. Ben de uçurtma yapmayı çok seviyorum ama böyle bir iş bana göre de değil.
Ferruh tebrikler. Umarım önümüzdeki festivalde bu uçurtma ile en güzel uçurtma ödülünü alırsın.
M. Rafet ÖZALP

Teberik

Post by M. Rafet ÖZALP »

Gerçekten çok güzel. Harika. Haddim değil ama tebrikler.
Post Reply