17 Eylül'de çekilmiş olanlar ilk uçuşlarım sayılır; ancak daha eskiye ait videolar malesef yok. Tavsiye olaraksa aklıma gelenleri yazıyorum:
- Yanınızda yardımcı olacak biri olsun iplerin dolanması uçurtmanın düşmesi gibi durumlarda arkadaşınız yardım ederse zamanınızı çok daha verimli kullanabilirsiniz
- İlk başlarda amacınız sadece uçurtmayı havada tutmak olsun, numara yapmayı uçurtmaya iyice hakim olduktan sonra deneyin, uçurtmaya hafif komutlar verip ne yaptığını görün
- Güvenlik önlemlerini sıkı sıkıya takip edin (uçurtmanın erişebileceği alanlarda insan, ağaç direk vb. olmasın)
- Reflekslerinizle değil düşünerek hareket edin (uçurtma yere doğru gitmeye veya düşmeye başlarsa ipleri asla çekmeyin, tam tersine uçurtmaya doğru koşup düşüşü olabildiğince yumuşatmaya çalışın)
- Eğer isteyerek veya istemeyerek ipler dolanırsa (üst üste binerse) uçurtmayı öyle kaldırmayın, ipleri düzeltip öyle havalandırın
- Uçurtmayı kurarken uçurtmanın ve denge iplerinin simetrik olmasına dikkat edin
- Zamanla uçurtmayı hissetmeye başlayacaksınız, sizin verdiğiniz komuta onun nasıl ve ne kadar hızlı tepki verdiğini, nereye gitmek istediğini, ne yapmak istediğini anlayacaksınız.
- Eğer ipiniz ağaca dolanır veya takılırsa paniklemeyin, nasıl kurtarabileceğinizi düşünün, iplerde olabildiğince az sürtünme oluşmasını sağlayarak kurtarmaya çalışın, eğer kurtalamıyorsa son çare olarak uçurtmadan tutamaçlara giden ipleri yavaş yavaş çekin bunun garantisi olmasa da bazı durumlarda işe yarayabilir.
- İpleri uçurtmaya bağlamakla ile ilgili olarak ise tutumaçlardaki ipleri düğüm öne gelicek şekilde çevirin (benim tutamaçlarda düğüm tutamacın içinde kalıyordu) normal ipin ucundaki halkanın içinden baş ve işaret parmağınızı geçirerek açın, sonra ipin incelen ucuna doğru parmaklarınız dışarıda kalacak şekilde çevirin ve birleştirin, sonra yukarıdan iki halkayı birleştirip parmaklarınız çekin oluşan halkanın içinden diğer ipin (denge iplerinin veya tutumaçtaki ipin) ucunu geçirerek, yapmış olduğunuz düğümü iyice sıkın. Anlatım biraz karmaşık gelmiş olabilir diye videosunu ekliyorum:
larks_head_knot.avi
- İpleri toplarken mutlaka geldiği gibi sarın yani çapraz olarak.
Benim yazdıklarımı da kapsıyan aşağıdaki konuyu mutlaka okuyun orada benim şimdi aklıma gelmeyen daha bir çok noktaya değinilmiş.
http://www.ucurtmakulubu.com/forum/viewtopic.php?t=607