16 Eylül Bahçeşehir Etkinlikleri

Uçurtma Festival duyuruları, festival fotoğrafları ve yorumları.
uygur

Post by uygur »

Abdullah Abi,
Bana ait, Ferruh'a iletebilirsen sevinirim.
Said Özkan AKTUĞ
Erkek adam uçurur :)

Image Image Image Image
http://said.ozkan.org/kites
Halil

gri yağmurluk

Post by Halil »

Ferruh,
Geçen yıl Ahlatlıbelde bir etkinlik sonrasında çimenlik alanın ortasındaki ahlat ağacına asılı bir yağmurluk görmüştüm ama rengini hatırlayamıyorum :wink: çok zaman oldu :lol:
Hazerfenden Umut pranhayı yola çıkarken son anda yakalamıştı demekki sen yağmurluğu yakalayamamışsın :lol:
Halil Bayülker/Ankara
Spectre

Post by Spectre »

16 eylül pazar sabahı Özkan ile başlayan Ankara-İstanbul-Ankra yolculuğumu dün akşam tek başıma tamamladım. En güzel İstanbul seyahatlerimden biri olduğunu söylemek isterim.

16 eylül tarihindeki eğlenceli günümüzü zaten yazmıştım. Ayın 17-18 i biraz çalıştım. 18inde öğlen Erol'a uğradım. Çalıştığım yer Erol'un işyerine yürüyerek 20 dakika kadar bir mesafede idi. Kaldığım otel ise 10 dakika. 18i öğleden sonra yanına uğradım. Kataloglara bakıp Tişört, şapka ve rozet konusunda karar vermeye çalıştık. Erol sanırım kısa zamanda bize fiyat çıkaracak.

Akşam 5:30 da çıkıp Altan, Abdullah ve Quantum Pro'yu :) alıp yeşilköy sahile indik. Her zaman olduğu gibi rüzgar yine karadan esiyordu. O yüzden rüzgargene düzgün ezmiyordu. Quantumu önce ben denedim. Gerçekten güzel bir uçurtma. Ama hareketleri çok kolay yaptığı söylenemez. Erol ile videosunu izlediğimiz Yo-yo pozisyonu çalıştık. Birkaç kez de yapmayı başardık. Sanırım benim için yine en kolay hareket backspin oldu. Gerçekten kolay yapıyor. Ayrıca fade'de çok güzel duruyor. Fade pozisyonundan çok kolay yo-yo yapıyor. Uçurtmanın görünüşüne ve havada süzülüşüne ise diyecek yok.

Orandan çıkıp Çin lokantasına gittik. Sanırım biraz üşütmüşdüm. O yüzden Altan'ı fazla masrafa sokamadım.

Ertesi sabah yani 19'u sabah Eroldan önce işyerine gittim. Ne de olsa işin ucunda Nirvana Replica V2 nin eksik parçaları ve Trasfer XTS vardı.

11 gibi yola çıktım. Yanlışlıkla birinci köprüye dönmüşüm. KGS kartı almak zorunda kaldım ama sanırım 1. köprüden geçtiğim için epey bir zaman kazandım. Zira abdullah ESA ya gideceksem E5 den gitmemi söylemişti. E5 den sıkılınca Kartal tarafından sahil yoluna saptım. Pendik-Tuzla arasında sahil kısmında çok güzel uçurtma alanları var. Bir miktar direk ve ağaç var ama 2 ipli uçurtmak için çok güzel yerler. Durup bagajdaki Gemini'yi uçurtmamak için kendimi zor tuttum.

Sonra tekrar E5'e çıkıp Gebze ye ulaştım. Ankaradan Erdem'in verdiği uçurtma siparişini almak için önce Meska'ya uğradım. Ahmet bey yoktu ama Mesut bey ile biraz sohbet ettik. Daha sonra Mesut beyin tarif ettiği yoldan ESA ya gittim.

Malzemeler hazırlanırken Arzu hanımla epey bir sohbet ettik. Bizim kullandığımız çıtaları daha önce görmemişler. Onlara her çeşit çıtadan birer adet örnek bıraktım. Umarım ileride bizim ihtiyacımız olan karbonları da üretebilirler.

Epeyce 3-3,4 mm cam fiber aldım. Ne yazıkki 6/3 karbon ellerinde yoktu. Bunun yerine bir miktar 4,5mm karbon aldım.

Ankara'dan 3 ya da 3,4 mm cam fiber ihtiyacı olanlar bana haber versin.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Biraz geç oldu ama bende de biraz resim. Kaliteleri pek iyi değil . Benson Gemini detay ve gece uçuşumuz ile ilgili resimler .

http://picasaweb.google.com.tr/trickser ... irFestival

Az resim ama yinede gece uçuş uçurtmalarımız hakkında bilgi veriyor .
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Post Reply