Rainbow Stealth ile ilk ucusumuz. - Dikkat 7 Adet foto 300kb

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
gumush

Rainbow Stealth ile ilk ucusumuz. - Dikkat 7 Adet foto 300kb

Post by gumush »

Bugun esim ve ablam ile beraber , yeni aldigimiz rainbow stealth ile ilk ucusumuzu yapmaya gittik.
Ilk basta ipi kisa tuttuk ve gercekten zorlandik. Ozellikle bir kendi etrafinda donemeye basladiginda sonuc yere cakilmasi seklinde oluyordu.

Hava 12 Nt , yaklasik 8mt/sn idi.

Bir sure sonra basari orani artinca ipleri uzatmaya karar verdik ve kontrolun kolaylastigini fark ettik.

Sonrasini resimlerle sizlerle paylasmak istedik.

( Bu hobiye baslamizda katkiniz cok )

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Hikmet Gumus
Sercin

Post by Sercin »

Merhabalar

@Hikmet Bey,

İki ipliler konusunda pek yorum yapamıyacağım ancak bu işi çözmüşe benziyorsunuz. Yeni uçurtmanız ile çok keyif alacağınız belli. Şimdiden hayırlı olsun.

Uçurtma uçurduğunuz alan çok güzel. Neresi burası? İnanın çok merak ettim.

Sevgiler
Serçin...
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Resimler güzel ellerinize sağlık . Uçurduğunuz alan hoş gözüküyor ve Serçin hocamında belirtiği gibi daha çok bilgi isteriz. Bu arada elinizde rüzgar ölçer aleti olması güzel bir şey . Şimdi biraz uçuş hakkında konuşmaya gelirsek bir kaç tavsiyede bulunmak isterim . İlk önce resimlerde görüldüğü gibi alan sıkıntınız yok bu şekilde güvenlik kurallarına uymanız daha basit olacaktır . ( Açık alan ve göründüğü gibi boş olduğu için ) Resimlerde göründüğü kadar uçurtmayı biri tutup havaya fırlatıyor .Bunu yapmanız pek güvenli değil . Uçurtmayı yere yatırıp kendiniz çekerek kaldırmanız uçurtmanın gidebildği noktalarda kimsenin olmamasına özen göstermek lazım . Demek istediğim , siz rüzgarı arkanıza alın uçurtmayıda karşınıza yere yatırrın ve ipleri çekerek eğlenmeye başlayın . Bir resimdede bir bayan uçurtmanın gidiş bölümüde duruyor . Çarpıcakmış gibi .Aman dikkat demekde fayda var çünkü güçlü bir rüzgarda ipleriniz kopma riski var ve daha yeni olduğunuz için kontrolü kaybetme şansınız çok yüksek işte bu yüzden kazalar kaçınılmaz olabilir . Güvenlik kuralları olarak uçarken uçurtmanın altına kimsenin girmemesi çok önemlidir.Başka konulara bakarsanız bizim Rafet hocam ile yaptığımız güvenlik hakkında bazı konuşmalar vardır .Ayrıca almış olduğunuz uçurtmanın içersindede güvenlik bilglere yazar . Bu işte güvenlik çok önemlidir bunu herkese söylüyorum ve bence herkesin kulağında bir yeri olması lazım . Çünkü bunlar çok tehlikeli şeyler . Kimsenin zarar görmesini istemeyiz işte bu yüzden dediğim gibi çalışmaya özen gösterirseniz daha başarılı olacağınızdan eminim . Bu arada ben güvenlik konusunun üstüne çok gidiyorum çünkü zamanında ben çok fırça yedim o yüzden artık herkese yazıyorum dikkat diye . Yeniden hayırlı olsun . İyi uçuşlar .Uçuşlarınız hakkında daha çok bilgi ve resim bekliyoruz.
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
gumush

Post by gumush »

Ucus alanimiz izmir - Sasali - Vecihi Hurkus Model Ucak Pisti arazisi. Oldukca uygun bir arazi , birde model ucak dernegimizin yeni yaptirdigi buca golet arkasinda bir yerimiz daha olacak. Her ikisi de bu acidan ucusa uygun alanlar.

Ruzgar olcme cihazini model ucak icin kullaniyoruz. ( Ucuslarinizi bir kayit defterinde tutmak oldukca faydali , bu nedenle hava ve cevre kosullarinida kaydediyoruz )

Ucus sirasinda ipleri maks. sekilde actik, tam sinirdaki kisi ucurtmayi havaya birakti. Bir iki adim geriye gidince guvenli oldugunu dusundugumuz kisimda idi. Ancak soylediklerinizide goz onune alarak bunun yeterince guvenli olmadigini anliyoruz. Aslinda ucusun sonlarina dogru esim 2-3 kez yerden kaldirdi . Hatta bir seferinde once tek tarafi kaldirip yana dogru hareketlendirdi sonra havaya ( tabi ne kadari bilerek ne kadari sans bilemiyorum , birde bu denemelerin bir cogundada cakildi ucurtmamiz )

Ilginize cok tesekkur ederiz. Biz ucurtmayi gercekten cok sevdik. Bundan sonraki kayitli ucuslarimizi da sizlerle paylasacagiz. ( Ucurtmamiz hep arabanin bagajinda duracak )

Iyi gunler dilerim.
Hikmet Gumus
yucelgun

Post by yucelgun »

Rainbow Stealth fiyatına göre çok çok iyi bir uçurtma. Fakat size tavsiyem gerçek iki ipli uçurtma ipleriyle bir denemeniz. Eğer edinebilirseniz, ki uçurtmayı muhtemelen Hobbytime'dan aldınız, orada ip de var galiba, uçurtmanız sınıf atlayacak, trickler bile yapmaya başlayabileceksiniz. Serkan haklı, aman uçurtma havalandıktan sonra uçuş bölgesinde bulunmayın. Uçurtmlar çok hızlanabiliyor, acemilik zamanlarında da uçurtma düşerken insan refleks olarak ipleri çekerek uçurtmanın hızını arttırıyor. Bir noktaya dikkatinizi çekelim, uçurtma düşüyorken hızla ileri yürüyüp iplerdeki gerilimi azaltırsanız uçurtmanın düşüşü yumuşayacaktır.
gumush

Post by gumush »

Hobyytime'da sadece
http://www.hobbytime.com.tr/web/detay.a ... 999&MARKA=

urununu gorebildim. Ancak buda ~300kg tasiyabilen bir dynema ip. 2 tane ihtiyacimiz oldugu hesabina gore 100 YTL yapiyor. Sanirim benim ihtiyacim olan en fazla 20-40KG tasiyabilen bir ip. Birde elde tutmak icin gerekli aparatlardan lazim. Bu maaliyet oldukca cok bunun yerine biraz acemilik sonrasinda Prism Quantum almak ayni maaliyette olacak.

Gerci onun ipi nasildir bilemiyorum ?

Internet'te ozellikle iki model dikkatimi cekti.
1- Prism 200# x 100' Spectra LineSet With Winder Straps
2- Dyneema LineSet 50# x 82' With Winder & Straps

( 50 90 150 200 300# )

ve ip uzunluklari var.

bunlarin ne anlama geldiklerini bilemiyorum ,ancak buradaki dynema ipler strapleri ile beraber ve fiyatlarida alinabilir duzeyde.
Hikmet Gumus
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Hobbytime daki ip setini alırsanız yanınıa sadece extra olarak strap almanız gerek . Yani o ip setinden 2 tane almanıza gerek yok onun zaten iki çıkışı vardır.Ayrıca uçurtmalar güçlü rüzgarda çok çeker ve 40 kilo çeksin yetere diyip ip almanız saçma olur . Sizin alacağınız ipin yük kaldırması önemli . Quantum başlangıç seti bir uçurtma olduğu için Ready to Flight geliyor .Yani herşey içinde kur uçur . Forumda iplerle ilgili çok fazla yazı var onları incelerseniz orada spectralar , dyneemalar la ilgili çok yazı var .Onun yanında gelen ip straplerledir . Strap = Tutamaç .(Bir manada )
Rüzgarı Bol Adam .
uygur

Post by uygur »

gumush wrote: ...
Internet'te ozellikle iki model dikkatimi cekti.
1- Prism 200# x 100' Spectra LineSet With Winder Straps
2- Dyneema LineSet 50# x 82' With Winder & Straps
...
kırmızı ile işaretlediklerim iplerin dayanım gücü (birimi libre)
mavi ile işaretlediklerim iplerin uzunluğu (birimi feet)
Said Özkan AKTUĞ
Erkek adam uçurur :)

Image Image Image Image
http://said.ozkan.org/kites
Spectre

Post by Spectre »

Hikmet bey, nerede yaşadığınızı yazmadığınız için nerelei olduğunuzu bilemiyoruz. Uçurtmayı Hobbytime dan aldığınızı varsayarak Ankarada yaşadığınızı varsayıyorum. İpi bizden de temin edebilirsiniz. Stoklarım da bir miktar var. Birde Uçurtmayı uçurtmak için mutlaka strap kullanın. Kullandığınız çemberler bu iş için pek uygun değil. Ayrıca bu çemberlerle ipin uzunluklarını eşitlemek pek kolay değil. İpler mutlaka aynı uzunlukta olmalı. Uçurduğunuz Stealth için bu çok önemli değil ama ilerde göreceksiniz ki iplerin aynı uzunlukta olması çok önemli.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
gumush

Post by gumush »

Ferruh wrote:Hikmet bey, nerede yaşadığınızı yazmadığınız için nerelei olduğunuzu bilemiyoruz. Uçurtmayı Hobbytime dan aldığınızı varsayarak Ankarada yaşadığınızı varsayıyorum. İpi bizden de temin edebilirsiniz. Stoklarım da bir miktar var. Birde Uçurtmayı uçurtmak için mutlaka strap kullanın. Kullandığınız çemberler bu iş için pek uygun değil. Ayrıca bu çemberlerle ipin uzunluklarını eşitlemek pek kolay değil. İpler mutlaka aynı uzunlukta olmalı. Uçurduğunuz Stealth için bu çok önemli değil ama ilerde göreceksiniz ki iplerin aynı uzunlukta olması çok önemli.
Hemen profil bilgilerimi güncelledim.

İzmirde oturuyorum. İnternet araştırmaları sonunda strap ve ipi içinde olan bir iki modelden birini yakın zamanda sipariş edeceğim.

Elimizdeki uçurtma içinde sizden yada farklı bir yerden strap ve ip temin etmek isterim. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

İyi günler.
Hikmet Gumus
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Bende bakabilirim isterseniz bendede fazla bir strap varsa bende yollayabilirim .
Rüzgarı Bol Adam .
Post Reply