Merhaba ,
Bu konuda oldukca acemiyiz. Esim ve ben bir ucurtma daha almak istiyoruz. Elimizde bir Rainbow Stealth var. Simdilik denemeleri onunla yapmak istiyoruz.
Bir sonraki ucurtmamiz konusunda bazi dusuncelerimiz var. Aslinda hangisini tercih edersek edelim yanlis olmayacagini biliyorum.
Ama yinede sizlerinde bir fikrini almak istedim.
Ekonomik olarak aradaki fark karsilayabilecegimiz bir fark , ancak tercihimizi yapmadan once kullanan arkadaslarin goruslerini bekliyoruz.
Prism Quantum mu ? Hypnotist mi ?
Prism Quantum mu ? Hypnotist mi ?
Hikmet Gumus
- Trick Serkan
Yeniden merhaba
Benim önerim ilk önce elinizdeki uçurtmada yapabileceklerinizi en sonuna kadar yapmanız . Ondan sonrası için ise PRİSM i seçmiş olmanız çok güzel . İlk önce belirtmek isterim ki PRİSM in kalitesi gerçekten yüksek ve çok iyi bir marka . Belirtmiş oladuğunuz uçurtmalar hakkında çok fazla yazı var forumda . Bundan bir kaç konu önce ben başlangıç modeli olarak QUANTUM u tercih edilmesini söylemiştim . Çünkü hem fiyat olarak hem de tavsiyelere bakarsak ilk öğrenme için quantum gösteriyliyor . Ayrıca Quantum ile kontrolu nuzu geliştirdikten sonra diğer bir adıma yani Trick lere geçtiğinizde Quantum ile bunları kolaylıkla yapabilirsiniz. Hypno da aslında çok güzel ve kaliteli bir uçurtma ama o biraz daha Tricklere alışmak için yapılmış bir uçurtmadır . Yani o sizi Tricklerde bir üst basamağa çıkartır . Yani başlangıcın daha orta seviyelerine yakın bölümüdür . Dikkat ettiyseniz fiyat farkıda vardır arada . İşte bu yüzden ben size bir kullanıcısı olarak Quantum u tavsiye ederim .
Benim önerim ilk önce elinizdeki uçurtmada yapabileceklerinizi en sonuna kadar yapmanız . Ondan sonrası için ise PRİSM i seçmiş olmanız çok güzel . İlk önce belirtmek isterim ki PRİSM in kalitesi gerçekten yüksek ve çok iyi bir marka . Belirtmiş oladuğunuz uçurtmalar hakkında çok fazla yazı var forumda . Bundan bir kaç konu önce ben başlangıç modeli olarak QUANTUM u tercih edilmesini söylemiştim . Çünkü hem fiyat olarak hem de tavsiyelere bakarsak ilk öğrenme için quantum gösteriyliyor . Ayrıca Quantum ile kontrolu nuzu geliştirdikten sonra diğer bir adıma yani Trick lere geçtiğinizde Quantum ile bunları kolaylıkla yapabilirsiniz. Hypno da aslında çok güzel ve kaliteli bir uçurtma ama o biraz daha Tricklere alışmak için yapılmış bir uçurtmadır . Yani o sizi Tricklerde bir üst basamağa çıkartır . Yani başlangıcın daha orta seviyelerine yakın bölümüdür . Dikkat ettiyseniz fiyat farkıda vardır arada . İşte bu yüzden ben size bir kullanıcısı olarak Quantum u tavsiye ederim .
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
İki uçurtma arasında ahım şahım bir fark yok, her ikiside kısıtlı yeteneğe sahip, iyi bir uçurtmaya geçmeden önce uçurtmayı sağlam tutmayı öğrenmek (ve gerekiyorsa kırmak) için idealler. Fazlasıyla esnek olduğundan kolay kırılmayacaktır, bu tip uçurtmaların dezavantajıda bu esneklikleri zaten.
Bende Hypnotist var, bu uçurtmayı iki ipliye başlangıç eğitimi vermek için aldım, bununla trick denemek gibi bir niyetim yok. Görüşüm ise bu uçurtmalardan çok da fazla bir şey beklememek yönünde.
Karşılaştırmak gerekirse Prism'in E2'si Hypnotist'den daha iyi uçuyordu ve fiyatlarıda yaklaşık aynı diye hatırlıyorum, E2 biraz daha eski bir tasarımdır.
İki iplilerin seçimi, hangi uçurtma vesaire konuları forumda defalarca kez işlendi, bu yazılara bakarak kendi kararınızı verebilirsiniz.
Bende Hypnotist var, bu uçurtmayı iki ipliye başlangıç eğitimi vermek için aldım, bununla trick denemek gibi bir niyetim yok. Görüşüm ise bu uçurtmalardan çok da fazla bir şey beklememek yönünde.
Karşılaştırmak gerekirse Prism'in E2'si Hypnotist'den daha iyi uçuyordu ve fiyatlarıda yaklaşık aynı diye hatırlıyorum, E2 biraz daha eski bir tasarımdır.
İki iplilerin seçimi, hangi uçurtma vesaire konuları forumda defalarca kez işlendi, bu yazılara bakarak kendi kararınızı verebilirsiniz.
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
http://www.adammarka.com.tr
- Altan
- Site Admin
Bu ifade abartılı olmuş. Bu uçurtmaları uçurduğunuzda iyi uçurtma olduklarını hissedeceksiniz. Uçuşlarından keyif alacaksınız. Fazla bir şey beklememekten kasıt trick uçurtmalarının bütün yaptığı hareketleri yapmanızın mümkün olmadığıdır.erol wrote:Görüşüm ise bu uçurtmalardan çok da fazla bir şey beklememek yönünde.
Trick yapmak istiyorsanız bile bu tip uçurtmalarla başlamak zorundasınız. İyi kontrol edebildikten ve yere çakmamayı başardıktan sonra trick deneyebilirsiniz. Bu uçurtmalar kısıtlı da olsa bazı temel hareketleri yapabilirler.
Trick uçurtmaları kontrol etmek yeni başlayan biri için çok zordur. Bu uçurtmalar figür yapabilmek üzere dengeleri sınırda yapılmış uçurtmalar. Başlangıç - orta düzey uçurtmalarda sertçe ip çekerek yaptırdığınız figürleri trick uçurtmalarda daha kolay yaparsınız.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- Trick Serkan
Altan beye bende katılıyorum . Kontrolünüzü iyileştirdikten sonra aynı uçurtma ile trick lere başlıyorsunuz . Zaten bı konuştuğumuz iki model PRİSM de ilk öğrenim ve basic trick leri yapabilen uçurtmalar . Mesela ben Quantum ile trick yapmaya başladım ama daha ben onunla daha fazla hareket yaparak onu zorlayarak ondan bir şeylere alabilirim . Zaten kendinizde artık bir zamandan sonra anlarsınız bir üst modele geçminiz gerektiğini .
Prism in forumunda Quantum un yapabildiği trickler var . Bana göre bu verilmiş trickleri güzel bir şekilde yaptıktan sonra zaten bir üst seviye uçurtmaya geçmenize gerek var demektir .
http://www.prismkites.com/cgi-bin/YaBB. ... 1187818480
Prism in forumunda Quantum un yapabildiği trickler var . Bana göre bu verilmiş trickleri güzel bir şekilde yaptıktan sonra zaten bir üst seviye uçurtmaya geçmenize gerek var demektir .
http://www.prismkites.com/cgi-bin/YaBB. ... 1187818480
Rüzgarı Bol Adam .