Merhaba ,
Izmir'de oturuyorum, model ucaklar ile ilgileniyorum. Esimin ilgisi uzerine kite'lar ile ilgilenmeye basladik. Bir suredir forumunuzu ve bazi siteleri takip ederek bir kite almaya karar verdik.
Ancak forum'a uyeligimizin onaylanmasi zaman alinca sabredemeyip siparisimizi size sormadan verdik. ( Belki degistirme imkani olabilir )
Ferruh beyin bir yazisindan hareketle baslangic ucurtmamizi hobbytime'dan Rainbow Stealth olarak sectik. Ilk ucuslari bununla gerceklestirdikten sonra Prism Quantum yada eger belki Rainbow ile biraz ilerletebilirsek Hypnoist gibi bir model dusunuyoruz.
Alternatif olarak ileride para biriktirip belki deneme sansimiz olursa GO yada benzeri bir model olabilir.
Bu konuda izmir'de ilgilenen birinin yardimi bizim icin gercekten iyi olurdu , ancak gordugum kadari ile izmir'den uye olan 5-6 kiside sadece okuyucu olarak katiliyor.
Bu konuda fikir ve onerilerinizi bekliyoruz.
Ilginize tesekkur ederim.
Izmir'den selamlar , yeni basliyorum.
Izmir'den selamlar , yeni basliyorum.
Hikmet Gumus
- Altan
- Site Admin
Hikmet bey, foruma hoşgeldiniz. İzmir'den aktif katılımcılar görmek bizi çok sevindirir. Öncelikle yazınızdaki "kite" kelimesine takıldım. "Kite" uçurtmanın İngilizce'deki karşılığı. Yani uçurtma demeniz daha doğru olacak. Kite derken 2 ipli uçurtmaları mı kastettiniz? Onlar "stunt kite" adıyla anılıyorlar. Hüseyin bu uçurtmaları kelime karşılığı olarak "hüner uçurtması" şeklinde tercüme etmişti. Biz ise forumlarda daha çok "iki ipli uçurtma" olarak andık. Türkçe karşılığı olan kelimeleri mümkün olduğunca çevirisi ile kullanmaya gayret ediyoruz. Sonuçta şu anda Türkiye'de bu konuda yazan sadece bizler varız.
Prism iyi uçurtmalar yapıyor. Hypnotist ya da quantum uygun bir model.
Go parafoil uçurtmadır. Özellikle rüzgarın fazla olduğu zamanlarda parafoiller güzel uçuyorlar. Fakat boyut büyük olursa kuvvetli rüzgarlarda tehlikeli olabilir. Çıtaları olmadığı için kırılma dertleri yok. Aynı markanın piranha modeli gibi küçük bir parafoil rüzgarın güçlü olduğu zamanlar için uygundur. Katlanıp küçük bir çanta olduğu için kolayca yanınızda taşırsınız. Piranha az rüzgarda iyi olmuyor. Az rüzgarda uçabilecek bir parafoil uçurtma acemilik döneminizde çıta kırmadan iki ipli uçurtmaları öğrenmenize yardımcı olabilirdi.
Prism iyi uçurtmalar yapıyor. Hypnotist ya da quantum uygun bir model.
Go parafoil uçurtmadır. Özellikle rüzgarın fazla olduğu zamanlarda parafoiller güzel uçuyorlar. Fakat boyut büyük olursa kuvvetli rüzgarlarda tehlikeli olabilir. Çıtaları olmadığı için kırılma dertleri yok. Aynı markanın piranha modeli gibi küçük bir parafoil rüzgarın güçlü olduğu zamanlar için uygundur. Katlanıp küçük bir çanta olduğu için kolayca yanınızda taşırsınız. Piranha az rüzgarda iyi olmuyor. Az rüzgarda uçabilecek bir parafoil uçurtma acemilik döneminizde çıta kırmadan iki ipli uçurtmaları öğrenmenize yardımcı olabilirdi.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
Ilginize tesekkur ederim.
Ilk iki ipli ucurtmamizi bir huner ucurtmasi olarak sectik. Bu modelin gelmesi ardindan farkli alternatifleride denemek istiyorum. Ancak istanbuldaki uyelerin aksine burada orneklerini gormek hatta denemek imkani maalesef yok.
Iki ipli ucurtmamiz geldikten sonra gelismeleri de sizlerle paylasacagim.
Ilk iki ipli ucurtmamizi bir huner ucurtmasi olarak sectik. Bu modelin gelmesi ardindan farkli alternatifleride denemek istiyorum. Ancak istanbuldaki uyelerin aksine burada orneklerini gormek hatta denemek imkani maalesef yok.
Iki ipli ucurtmamiz geldikten sonra gelismeleri de sizlerle paylasacagim.
Hikmet Gumus
- Trick Serkan
Foruma hoşgeldiniz. İki iplilerin kanınıza girmiş olması güzel bir şey . Altan bey haklı prism gerçekten güzel ve kaliteli bir marka . Her düeyde uçurtma yapıyor . Biraz size quantum dan bahsedeyim . Quantum başlangıç seviyesi olarak kullanılabilecek en güzel uçurtmalardan biri . Hazır paketiyle geliyor . içinde size nasıl uçmanızı öğrten yazılar ve resimler mevcut . Çıtaları standart çıtalardır . Kırıldımı bulmama gib bir probleminiz yoktur . Yeni başlayanlar için üretildiği için gayet kırılmaz bir yapısı vardır . Burnu güçlendirilmiş özel bir maddeden yapılmıştır .Güçlü ve az rüzgarlarda uçabilirsiniz . Kontrolleri öğrenmeniz için çok uygun bir uçurtmadır . Forumun iki ipliler bölümünü daha çok incelerseniz resimlerini bulabilirsiniz . Kendinizi bu uçurtmayla daha çok geliştirdikten sonra trick denen hareketler geliyor . Bu quantum onları da yapmanıza yardımcı olup size bunlarıda öğretiyor . Hypnotist e geline tek bildiğim sizi tricklerde bir adım daha öteye taşıdığıdır . O da başlangıçtır ama başlangıç ve orta seviyeye daha yatkın bir uçurtmadır . O konuda hypno sahipleri melih ve erol bey size bilgi verirler . Ama benim tavsiyem quantum dur .
http://www.prismkites.com/training.html
Bu linkde uçurtmanın nasıl uçtuğunu el hareketleriyle göstermektedir .Ayrıca trick ler, ve nasıl yapıldıklarında buradan görebilirsiniz . Yeniden foruma hoşgeldiniz .
http://www.prismkites.com/training.html
Bu linkde uçurtmanın nasıl uçtuğunu el hareketleriyle göstermektedir .Ayrıca trick ler, ve nasıl yapıldıklarında buradan görebilirsiniz . Yeniden foruma hoşgeldiniz .
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
İzmirde çift ipli
Hikmet bey,
İzmir'de hem çift ipli ucuran hemde ucurtma imalatı ile ticari olarak ciddi şekilde ilgilenen hazarfen nick li umut arkadaşımız var. 2 hafta önce Ankara'ya geldiğinde pranha uçuruyordu. Bu hafta sonu Optimumdaki etkinliğe katılacak gelecek hafta İlişkiye geçerseniz size yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
Kolay gelsin,,
veb sitesinin linki
http://www.ucurtma.com
ADRES: 816 Sok. No:6 Çankaya-İZMİR
TELEFON: (232) 4258292
İzmir'de hem çift ipli ucuran hemde ucurtma imalatı ile ticari olarak ciddi şekilde ilgilenen hazarfen nick li umut arkadaşımız var. 2 hafta önce Ankara'ya geldiğinde pranha uçuruyordu. Bu hafta sonu Optimumdaki etkinliğe katılacak gelecek hafta İlişkiye geçerseniz size yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
Kolay gelsin,,
veb sitesinin linki
http://www.ucurtma.com
ADRES: 816 Sok. No:6 Çankaya-İZMİR
TELEFON: (232) 4258292
Halil Bayülker/Ankara
Turkiye'den alacagim , rainbow stealth bize ilk asamada yardimci olur ise maaliyeti yuksek olmasina karsin bir hypnoist almayi dusunebiliriz. Ancak ilk asamada bu konuda kendimize guvenimizi yeteri kadar gelistirememissek o zaman quantum olabilir diye dusunuyorum.
Izmir'den birilerini gormek gercekten cok guzel. Kendisi ile irtibata gecip , en azindan izlemek ve bir fikir edinmek isterim.
Izmir'den birilerini gormek gercekten cok guzel. Kendisi ile irtibata gecip , en azindan izlemek ve bir fikir edinmek isterim.
Hikmet Gumus