Page 1 of 1
Şins Yağmurluk kumaşı / Kuş gözü zımba
Posted: Sun Jun 10, 2007 10:34 pm
by hido
Herkeze İyi akşamlar,
Geçen Cuma günü Kadiköy' de kumaş arayışı içine girdim ve bulabildiğim kumaşçıların hemen hemen hepsine baktım. Bana Şins(hatalı yazıyor olabilirm) diye bir yağmurluk kumaşı olduğunu söylediler fakat ben kumaş konusunda bilgi sahibi değilim.
Acaba bu kumaşı bilen veya duyan varm mı ? Bu arada Evkur'un yanındaki sokakta bir kumaşçı var oraya da sordum ve bana bir yağmurluk kumaşı gösterdi İtalya'dan getiriyorlarmış ve metresine 25 YTL dedi
top halinde olduğu için kesemiyeceğini de söyledi
Posted: Sun Jun 10, 2007 10:50 pm
by Trick Serkan
Galiba tafeta kumaşı satan bir yer var ama yerini bilmiyorum .Ama ribstop ararsanız Türkiyede bulamazsınız .
Posted: Mon Jun 11, 2007 1:55 am
by Altan
Tahtakale, Mahmutpaşa civarındaki dükkanlarda bulunabiliyor. Erhan bey oralardan kumaş almıştı.
Toptan olarak Merter'de bulunuyor. Toptancılar top olarak satıyor, kesmiyorlar. Fakat ellerinde kesilmiş kumaşlar bulunuyor. (Demek hatırlı müşteriler için kesebiliyorlar.) Bunlardan satıyorlar. Sadece istediğiniz renkleri bulma şanısınız olmayabilir. Metresi 1,5 - 2 lira gibi toptan fiyata bulunabilir.
şins yada tafeta
Posted: Mon Jun 11, 2007 9:34 am
by Halil
Bülent bey,
Bir çok manifaturacı tafetayı şins diye tanıyor. Sanırım bu iki isim aynı kumaşı ifade ediyor. Şins yada Tafeta Ankara'da perakende olarak 150cm ende 2-3ytl arasında fiyatla satılıyor.
Ben Tafeta alırken renk kadar çapraz olarak katlayıp sündürdüğümde en az esneyenini seçiyorum.
Kolay gelsin,
Posted: Mon Jun 11, 2007 9:38 am
by Melih
Kadıköy Evkur civarındaki (aslında Akbankın yanı sayılır) o brandacıdaki kumaşlar malesef uygun değil, çünkü kaplamalı ve aşırı kalın kumaşlar, normaldir çünkü kendisi tente imal ediyor. Yazıcıoğlunun karşı pasajında alt katta bir tane daha var, ondan bir tarafı metalik boya kaplı diğertarafı beyaz tafetta bulabilirsiniz. Otomobil brandası yapıyorlar o kumaştan. Benim ilk NPW o kumaştandı, biraz ağır ama metresi 3-4 ytl falandı.
Parça halinde alacaksanız, Eminönünde mercan yokuşunun en alt tarafından, sol tarafta, ufak bir dükkan var içerisi parça kumaş dolu "tafetta" dediğinizde size bolca çeşit sunacaktır.
Posted: Tue Apr 15, 2008 4:39 pm
by hido
Herkese Merhaba;
Konu kirliliği olmaması için başlığa "Kuş gözü zımba" da ekledim
Kuş gözü zımba deliğini evde nasıl yapabilirim herhalde portatif
el makinası vardır. Bu makinayı ve malzemelerini nereden bulabilirim?
Posted: Tue Apr 15, 2008 5:15 pm
by Altan
Yapı marketlerde bulunuyor. Her boy zımba var.
Posted: Tue Apr 15, 2008 5:50 pm
by hido
Altan bey' in yazdığından anladığım kadarıyla bu yıldız şeklinde zımba makinası, üstünde farklı boylarda delik açan uçlar var,
deliği açtıktan sonra metal çerçeveyi kumaşa nasıl zımbalıyacağım,
yine aynı makina mı kullanılıyor ?

Posted: Tue Apr 15, 2008 10:29 pm
by Altan
Bu iki zımbırtı aynı yerde bulunuyor. Yani aynı raflarda ya da bir yan rafta. Pense tipi olanı da var. Çekiç ile vurulmak üzere olanları da var. Pense tipi olanın ucuz versiyonunu almayın. Elle sıkınca yamulup kalıyor.
Posted: Wed Apr 16, 2008 9:30 am
by hido
@Altan; Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
