Page 1 of 1

Dyneema İp - Decathlon

Posted: Wed Apr 17, 2013 10:41 am
by Basman
Decathlon'da satılan dyneema iplerden deneyen oldu mu? Sipariş vermeden önce sizlere de danışmak istedim. 2x25m (62kg) = 35 TL
Ürün şu: http://www.decathlon.com.tr/Dyneema-Ucu ... 27633.html

Bir de şu alternatif var ama rengi sebebiyle beni düşündürdü: http://www.sahibinden.com/ilan/alisveri ... 476/detay/
Bildiğim kadarıyla bu renkli olanları balıkçılar tercih ediyor ve renklendirme işlemi sebebiyle ipin kayganlığı azalıyor. Pek cazip gelmedi o yüzden ama yine de sormak istedim.

Son olarak, Decathlon dışında beyaz renk tercihen spectra veya dyneema alabileceğim bildiğiniz bir yer var mıdır?

Re: Dyneema İp - Decathlon

Posted: Wed Apr 17, 2013 6:59 pm
by Spectre
Renk değil kalitesi önemli. Ama ikisinide kullanmadım. Bazı firmalar her dayanıklıktaki ipi farklı renk te yapıyor. Ama aynı dayanıklılıkta 2 farklı renk olduğu için böyle bir durum yok. Balıkçıların kullandığı ipin kaplaması farklı oluyor. Ama buradaki ipte hangi amaçla üretildiğini gösteren bir yazı yada ip markası yok.

250lb de normal bir iki ipli uçurtma için fazla kalın. Ben en fazla 150 kullanıyorum. Ama güç uçurtmaları için gayet uygun.

Re: Dyneema İp - Decathlon

Posted: Wed Apr 17, 2013 7:28 pm
by Altan
Sahibinden'deki balıkçı ipi değil. Bence denenebilir. Dechatlon ipleri de denenebilir. Deneyen olmadı galiba. Murat Köse satıyor. Bizim foruma da üyeydi diye hatırlıyorum. Uçurtma satışı vardı galiba.

Re: Dyneema İp - Decathlon

Posted: Wed Apr 17, 2013 11:34 pm
by Basman
Sahibinden'deki 250lb olan bence de iki ipli için çok (ve dolayısıyla kalın). O halde önceliği Decathlon'a vereyim, diğeri dursun şimdilik kenarda. Yeşilköy'e geldiğim bir gün sizler de deneyip ona göre alacaklara tavsiye edebilirsiniz.