Page 1 of 4
Fena zehirlendim
Posted: Fri Oct 28, 2005 1:44 am
by ismail
kumandalı uçurtma olabileceği hiç aklımın köşesinden bile geçmemişti
herşey fevzi abiyi iki ipli uçururken görünce başladı. banada yapalım diye rica ettim oda bana kendi brisa modelini hediye etti. iki hafta uçurdum ama tahta ve naylon olduğu için en sonunda tamir olamayacak kadar kırıldı. tekrar fevzi abiya müracaat. bana ilk önce Dc gibi basit modellerden başlamamı istedi. ben ısrarla kumandalı plan isteyince radical modelinin planını verdi ve martı uçurtma klübünü tanıttı. hemen radicali naylon ve olta karbonlarından yaptım yaptım ve uçurdum. kendi yaptığım içinmi bilmem bana radical in performansı daha iyi geldi.
Birde internette aynı ayardaki uçurtmaların fiyatlarının 100 dolardan başladığını görünce daha bir keyif oldum.
resim galerim olmadığı için uçurtmamın resmini fevzi abinin galerisinde görebilirsiniz.
http://www.resimgalerisi.net/Tavsanli/sergi.php?sid=420
Posted: Fri Oct 28, 2005 9:16 am
by levent
İsmail Bey uçurtman harika olmuş,
bende yapabilirmiyim diye düşünüyorum açıkcası,
şimdiye kadar 10 kadar değişik modellerde tek ipli uçurtma yaptım,
fakat bu çok farklı sanıyorum,
bana plan vb.. birşeyler tavsiye ederseniz çok mutlu olurum,..
Selamlar
Posted: Fri Oct 28, 2005 9:18 am
by Melih
[[ismail]] ismail bey vala bravo, aramıza katılan en hızlı uçurtmacı oldunuz diyebilirim, ilk uçurtmanızın 2 ipli olması muhteşem birşey. Ellerinize sağlık.
Fotoğraf ekleyip forumlarda kullanmak için yakın zamanda bir web sitesi açtım, adresi
www.fotokomi.com bu adrese 2 dakikada üye olup, fotoğraflarınızı koyup, linkini de buraya verebilirsiniz. Oldukça kolay, bilginize.
Posted: Fri Oct 28, 2005 9:26 am
by Altan
İsmail bey tebrikler. Kütahya'nın havasında mı, suyunda mı, artık bilmiyorum, bir şeyler var. Nazar değmesin. Hayatınızı renklendirecek bu uğraşın ömür boyu size keyif vermesini dilerim. Başkalarının da hayatlarını renklendirin.
Posted: Fri Oct 28, 2005 9:43 am
by levent
Martı UK de kumandalı uçurtma yapımı ile ilgili bir plan var mı acaba?
Ya da bir plan adresi?
Selamlar
Posted: Fri Oct 28, 2005 10:23 am
by Altan
Posted: Fri Oct 28, 2005 11:16 am
by levent
Altan Bey teşekkür ederim,
Selamlar
Posted: Fri Oct 28, 2005 2:13 pm
by Fevzi
Ben adamı böyle zehirlerim

Posted: Fri Oct 28, 2005 6:19 pm
by Kartal
Posted: Fri Oct 28, 2005 8:27 pm
by Fevzi
NPW5 ve NPW9 benimde en çok yapmak istediğim uçurtma ama elimde bir tane örnek olsa çok iyi olacak emanet gönderen olurmu bilmem
Posted: Sat Nov 05, 2005 3:47 pm
by Sercin
@Fevzi Bey;
Size örnek olması amacıyla benim npw5 olan pi'yi gönderebilirim. Gerçi kendisi çamaşır makinasında yıkanmaktan mütevellit uçamaz halde ama size fikir verebilir sanırım. Lakin işiniz bittiğinde mutlaka geri isterim. Nede olsa ilk göz ağrısı.
Siz adresinizi yazarsanız pazartesi günü yurtiçi kargoyla gönderebilirim.
Serçin...
Posted: Mon Nov 07, 2005 4:35 pm
by Sechkyn
@Fevzi Bey;
serçin in (Pi) si uğur veriyor, bende NPW5 i yaparken Serçin den ödünç almıştım... çok faydası oldu
(Tekrar teşekkürler serçin)
kolay gelsin
Seçkin Barlas
Elimde halen taffetta larım duruyor ve bir ikinci uçurtma dikemedim...
4 ipli foil yapmaya kalksam nasıl olur, böyle bir planı olan varmı arkadaşlar?
Yapmayı düşünen arkadaşlar varsa bir sinerji yaratalım derim; ne dersiniz?
Posted: Mon Nov 07, 2005 5:00 pm
by Sercin
@Fevzi Bey;
Bu gün uçurtmayı gönderdim. Yurtiçi kargoya verilmek üzere okulun muheberat servisine verdim. Umarım çabucak ulaşır. Kolay Gelsin.
@Seçkin;
Ben teşekkür ederim. Foil olarak benim yaptığım bir tane var. Akşam resimlerini bulabilirsem internete koyarım. Planları mevcut. Uçurtmayı bir incele. Beğenirsen planlarını veririm sana. Yada "surf plan" diye bir program var. Onu indirip kendin de dizayn edebilirsin. Ben öyle yapmıştım.
Sevgiler saygılar.
Serçin...
Posted: Mon Nov 07, 2005 5:14 pm
by Sercin
"Surfplan" bitişik yazılıyormuş.
Adresi:
http://www.surfplan.com.au
Posted: Tue Nov 08, 2005 6:40 pm
by Sechkyn
@Serçin
Teşekkür ederim, resimleri bulabilirseniz sevinirim...
Sevgiler,
Seçkin Barlas