Page 1 of 2

IKF 2012 India

Posted: Thu Jan 19, 2012 12:23 am
by Altan

Re: IKF 2012 India

Posted: Thu Jan 19, 2012 2:15 am
by Fevzi
Altan fotoğraflar için teşekkürler. Ben olmasam da benim uçurtmalarım Hindistan'da uçmuş.

Image

Image

Re: IKF 2012 India

Posted: Thu Jan 19, 2012 10:28 am
by yigitkahraman
Altan abi resimlerin herşeyi çok güzel anlatmış, gitmiş kadar olduk inan. Ellerine sağlık.

Re: IKF 2012 India

Posted: Thu Jan 19, 2012 1:30 pm
by Altan
Hindistan, Ahmedabad'da düzenlenen Uluslararası Uçurtma Festivali'ne Martı Uçurtma Kulübü'nden ben, Erhan Tüfekçioğlu ve Emin Bozbey Türkiye temsilcisi olarak katıldık. Festivalde bu yıl daha fazla şehir vardı ve hergün bir şehire koşturduk. Bu yıl hiç gezi yapılmadı. Sadece festivallerde uçurtma uçurduk. Geçmiş yıllardaki festivallerde yeni bir şeyler görüp öğreniyorduk. Bu yıl pek yenilik görmediğimizi söyleyebilirim. Kulüp olarak önemli bir gelişme sağlamışız.

Festival katılımcılarının yarısı geçen yıllarda katılan ekiplerden, yarısı da yeni gelenlerdi. Erhan Tüfekçioğlu müthiş sosyal iletişim diliyle tüm ekiplerle kısa sürede bağlantı kurdu. Tek kelime konuşmadan, el, kol hareketleri, beden dili ve mimikleriyle. :shock: Erhan abi'nin iletişimi sadece ekiplerle değil, yöre halkı ile de çok iyiydi. Tüm ülke standları içinde en dolusu bizimki idi. (Ahmedabad standımız tıklım tıklımdı.) Herkesle tek tek fotoğraf çektirdi, bütün gün gülümsedi. Gün sonunda gülümsemekten yüz kaslarımız ağrıdı. Erhan abi havaalanlarında da tüm görevlilerle ve polislerle şaşırtıcı bir iletişim kurdu.

Festival alanları genellikle sorunluydu. Alanlar geniş olmasına rağmen katılımcı sayısı fazlalığı ve türbülans nedeniyle uçurtmalar sürekli birbirine takıldı. Hemen herkesin uçurtması bölge halkının savaşçı uçurtmaları tarafından kesildi. Bu nedenlerle çok uçurtma açılamadı. Bhavnagar'da bir uçurtmamız seyircilerin arasına düştü. Uçurtmanın yanına gittiğimde gençlerin uçurtmayı parçaladıklarını gördüm. Bunu neden yaptıklarını anlayamadık.

Şehirler arasında 300 - 500 km. mesafeleri otobüslerle geçtik. Daha uzak şehirler için toplamda 4 uçak yolculuğu yaptık. Bağaj ve uçurtmaları otobüs, uçak, festival alanı ve otel arasında defalarca taşıdık, havaalanlarında güvenlik, bagaj teslim işlemleri ve tekrar güvenlik kontrolünden usandık.

Yemekler her yıl olduğu gibi bu yıl da bir sorundu. Erhan abi her gün yetecek kadar konserve, lavaş vb. yiyecek getirmişti. Buna karşın yemeklerden de kendisine biraz yedirmeyi başardık. Yemeklerle ilgili olarak düzenleyicilere bir mail atacağım. Belki bir sonraki sene daha fazla baharatsız yemek yapılır. Tüm seyahat boyunca bir kaç kez mideyi bozduk. Bizim ayrıldığımız gün ekiplerde midesi bozulan ve grip olanların sayısı artınca doktor çağırdılar ve ilaç verdiler. Hindistan'daki suların çoğunluğunda kolera varmış. Biz çoğunlukla şişe su ve otellerde filtre edilmiş sulardan içtik.

Ekipler arası dostluk genel olarak iyiydi. Organizasyonun en keyifli kısmı sanırım buydu. Geçen yıllara göre İngilizce'mi ilerletmiş olmam faydalı oldu. Erhan abi işaret ve mimiklerle şaşırtıcı bir iletişim kurarken, Emin abi Fransızca'sı ile çok rahat iletişim kurdu. Her ekibin içinde sosyal yanı gelişkin bir üye vardı bu yıl. Daha önce kap çalışmaları ile tanıdığımız (viewtopic.php?f=21&t=1928) Bert Maetens'le yüzyüze tanıştık. Kartımızdaki martı logosunu görünce forumda kendi sitesinden bahsedildiğini hatırladı. O ana kadar biz de onun Bert olduğunu bilmiyorduk. Endonezya - Bali ekibi ile bu yıl daha çok iletişimdeydik. Bagus ile küçük bir röportaj da yaptık. Ahmedabad'da tüm ekipler birlikteydi, fakat diğer şehirler için iki gruba ayrıldık.

Çatılarda Emin abi savaşçı uçurtmaları elinden bırakamadı.

Mandvi plajında bize ayrılan alanda uçurtma uçururken halk sahilde ve panayır alanında eğleniyordu. Biraz aralarına karışıp fotoğraflar çektim. Sahilde ateş yaktıklarını gördüm. Bölge ve güne özel bir etkinlik sandım. Ateş etrafında bir kaç fotoğraf çektikten sonra bunun ne olduğunu sordum. Bir cenaze töreni olduğunu anladığımda çok şaşırdım. Saygıyla selamlayarak yanlarından ayrıldım. Hindistanda hayat böyle bir eğlence alanının ortasında bir cenaze. Onlar için ölüm bizdekinden farklı. Reenkarnasyon inançlarına göre ölen kişi başka bir yerde başka bir hayata başlayacak.

Re: IKF 2012 India

Posted: Thu Jan 19, 2012 6:35 pm
by Ziya
Üçünüzüde kutluyorum Image.. Erhan'ı dereceye girdiği için ayrıca tebrik ediyorum.. Fotoğraflar ve anlatım gayet güzel..
Teşekkürler Altan..

Re: IKF 2012 India

Posted: Thu Jan 19, 2012 8:47 pm
by Melih
Tebrikler, nefis fotoğraflar ve net bir anlatım olmuş.
Hoş geldiniz.

Re: IKF 2012 India

Posted: Thu Jan 19, 2012 9:47 pm
by ekrem
Ülkemizi ,Uluslararası etkinlikte temsil ettiginiz için sizleri kutluyorum. Degişik şehirlerde çekmiş bulundugunuz görüntüler için teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.Saygılarımla.

Re: IKF 2012 India

Posted: Thu Jan 19, 2012 10:40 pm
by abdullah
Tekrar hoşgeldiniz. Gitmesekte resimlerden ve anlatımlardan, sanki oradaymışız hissini uyandırıyor ,ayaklarınıza emeklerinize sağlık iyiki varsınız.Martı uçurtma bir ekol olmaya ,hızla uçmaya başladı sanırım. :roll:

Re: IKF 2012 India

Posted: Fri Jan 20, 2012 6:34 pm
by Erhan
Hoşbulduk...
Altan' la birlikte olunca fotoğraf ve yorum için çaba sarfetmeye gerek duymuyor insan.
Sağolsun herşeyi özetlemiş. Belki ben bir kaç fotoğraf daha ekleyebilirim.
İki ayrı yerde KAP yaptım (Mandvi ve Delhi). Kumsal da fotoğraf makinesi yere çakıldı.
Tabiki veletlerin fighter larından kaçma şansım olamadığı için.
Ama en azından fotoğraf makinesine kumlu ve bozulmuş olarak ulaştım. Artık tamir yolu gözüktü.
Kumsal da (Mandvi) Belçikalı KAP çı Bert arkadaşımız olmadığı için, muhtemelen benden başka KAP yapan olmamıştır.

Her festival alanındaki müziklerde 2,3 şarkıda bir, altta linki bulunan şarkıyı çalıyorlardı.
Bu şarkıyı sizlerle paylaşmamak olamazdı. (Birkaç dinlemeden sonra alışkanlık yapıyor.)

http://www.youtube.com/watch?v=kl7HigIwDDA&feature=fvsr

Not: Üzerine türkçe şarkı sözleri yazıp, 2012 yaz hit parçası olmaması içten bile değil sanki. İlgilenenlerin dikkatine.

Image

Image

Image

Image

Re: IKF 2012 India

Posted: Fri Jan 20, 2012 7:51 pm
by Altan
Mükemmel olmuşlar.

Re: IKF 2012 India

Posted: Fri Jan 20, 2012 10:34 pm
by Melih
Erhan Bey, fotolar süper olmuş elinize sağlık.

Seneye bir manim olmaz ise ben de sizinle Hindistana gelmek istiyorum. Atölyede Lazerden frezeye herşey var ve fiber malzeme de işleyebiliyoruz, şöyle tam profesyönel bir KAP ekipmanı hazırlamayı planlıyorum. Sanatsal konularda pek yetenekli değilim o yüzden KAPcı ve kulüp uçurtmaları için uçurucu ve toplayıcı olarak hizmete hazırım : )

Bir de bu şarkı bayağı keyifliymiş, zaten 1 milyar hintli yanılıyor olamaz, kötü bile bulsak bizim hatamızdır.

Re: IKF 2012 India

Posted: Sat Jan 21, 2012 1:20 am
by Turgay TERZİ
Tekrardan hoşgeldiniz.
Anlatım ve resimler harika ellrinize ve emeğinize sağlık.Dolu dolu zaman geçirmişsiniz anlaşılan epey yorucu olmuş.

İnsanlar beyaz bir deltaya akın etmişler imza yarışına girmişler sanki.Bir ara bizde atarmıyız?

Re: IKF 2012 India

Posted: Sat Jan 21, 2012 10:53 am
by Melih
Image

bahsettiğiniz resim buysa bu zaten bizim Gandi Rokaku, Erhan bey'e 2. lik getirmiş. Tebrikler.

Re: IKF 2012 India

Posted: Sat Jan 21, 2012 2:53 pm
by Halit
Çok dolaşmışsınız. Hindistan'ın ortalarına kadar gidip dönmek epeyce yolculuk demek.

Fotoğraflar ve hikaye için teşekkürler.

Her sene katılmak lazım.

Re: IKF 2012 India

Posted: Sat Jan 21, 2012 5:35 pm
by uygur
Bu sene katılmayı çok arzu ediyordum ama kısmet olmadı.
Bir hayli keyifli olmuş. Gandi'nin derece alması da çok hoş, almaması garip olurdu zaten :P