Page 1 of 1

12 Nisan 2009

Posted: Sun Apr 12, 2009 10:37 pm
by Halit
Bugün rüzgar geçen pazar gününden daha da fazlaydı. Gözümüzü açamadık desem yeridir.

Image

Ben bütün gün böyle dolaştım.

Ziya Bey siyah bir Pyro uçurdu.
Hüseyin Bey ve ekibi bütün gün iki iplilerle uğraştı.Hüseyin Bey bir Karga yapmış ama rüzgar o kadar şiddetliydi ki uçurmak mümkün olmadı.
Erhan çok güzel bir Fled yapmış. Binaların rüzgarı kestiği bir alana gidip denemek için açtık. Çok güzel olmuş.
Oflaz Hoca bugün yine bir fighter uçurdu.

Günün sonlarına doğru Erhan Bey'in 72 cm yükseliğindeki minik Rokaku'sunu ince bir ip ile gözden kaybolana kadar , sanırım 600-700 metre saldık. Böylece yükseklik denemelerimizden ilkini yapmış olduk :idea: . Minik olmasına rağmen , rüzgarın da kuvvetli olması sebebiyle rokaku hiç beklemediğimiz kadar çok çekti. İlk 300 metreden sonra uçuş açısı ipin ağırlığı ile olsa gerek biraz düştü. İnce ipi salmakla ilgili bir sorun yok ancak elle çekerek sarmak çok kolay değil. Çevirme kollu makara (winder) ile bu büyüklükte bir uçurtmayı çekmek çok zor değil hatta kolay denebilir ancak daha çok çeken bir uçurtma hiç de kolay olmayabilir. Bugün ipi çekmekle ilgili uyguladığımız bir yöntem de ipten tutup 50 metre kadar gidip ipi tutarak geri gelmek şeklindeydi. Uygulanabilir görünüyor.

Fotoğraflar için http://picasaweb.google.com/ucurtmaetki ... i/20090412#

Re: 12 Nisan 2009

Posted: Sun Apr 12, 2009 10:55 pm
by Altan
Rüzgara rağmen çok güzel bir gün olmuş. Yeni ciciler açılmış. Ciciler hayırlı olsun, güle güle uçurun. Fotoğraflar için teşekkürler.