Gece ışıklı uçurtma

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
M. Rafet ÖZALP

Işık

Post by M. Rafet ÖZALP »

Çok değişik fikirler gelmeye başladı. Konumuz la ilgili insanlar bilgilerini ve deneyimlerini benimle paylaşmağa başaldı. Bu forum da fosfor kelimesini kullandım. İşte yeni bir fikir;
Balıkçıların kullandığı starlite (umarım hatalı yazmadım) yani gece ışık veren civa ve fosfor karışımı bir düzenekten bahsedildi.
Balık avcılığı için malzeme satan bir yere gittim. Böyle bir şey varmış nedir diye sordum. Bana küçük bir kağıt poşet gösterdiler. Uçurtmada kullanmayı düşündüğüm olabilirlik derecesi nedir dedim. Adam hiç çekinmeden poşeti açtı. İçinden çıkan küçük plastik tüpü açtı ve kırdı. Işık vermeğe başladı. Aynı poşet içinde şeffaf plastik hortum çıktı ona taktı.
Uçrtmaya rahatlıkla takılabilir. En Kısa zaman da deneyeceğim.
Selamlar.
M. Rafet ÖZALP

Amatör telsizciler

Post by M. Rafet ÖZALP »

Bildiğiniz gibi ülkemizde ve dünyanın bir çok ülkesinde amatör telsizciler birbirleri ile telsiz yayınlarıyla iletişim kurarlar. Eğer başarabilirsek Kütahyada bir hafta içinde bir etkinlik düzenlenecek. Kütahyalı amatör telsizciler dünyaya yayın yapacaklar. İzciler dağda kampta olacaklar. Hava müsait olursa bizde uçurtma gösterisi yapacağız.
İçimizde amatör telsizci var mı?
Varsa Frekansı bildirmek ve bu yayında MARTI UÇURTMA KULÜBÜ üyeleri olarak sesimizi duyurmak isterim.
M. Rafet ÖZALP

17 Ekim

Post by M. Rafet ÖZALP »

Beklenen gün geldi. 17 Ekim 2004 günü saat 09.00 da atölyemizden 21 genç uçurtmaları ile Dumlupınar stadında yerini aldı. 09.30 dan itibaren uçurtmalarımızı uçurtmaya başladık. Biz stad içerisinde uçuşta, izciler dağda kamta, amatör telsizciler ise dünyaya telsiz yayınını gerçekleştirdiler. Resimlerimiz albümde yerini alacaktır. Bizim gösterimiz 3saat sonra tamamlandı. Çünkü bizden sonra Kütahyaspor'un 3. lig maçı vardı.
M. Rafet ÖZALP

Işıklı Uçurtma

Post by M. Rafet ÖZALP »

JOTA faaliyetleri içinde yer alan uçurtma gününde DC ve Kanatlı tetra modellerinde let kullandık. Gece Uçurtma Şenliklerine az kaldığını zannediyorum.
çetin

M.Rafet ÖZALP

Post by çetin »

:!:
SEVGİLİ HOCAM MERSİNDEN SAYGILAR...
BURADA YENİ OLUŞUMLAR İÇİNDEYİZ UÇURTMAYA DAİR...
BİLGİ VE TECRÜBELERİNİZDEN FAYDALANMAK İSTERİZ...

SAYGILAR...
Çetin Tepret
M. Rafet ÖZALP

Hoşgeldin

Post by M. Rafet ÖZALP »

Çetin aramıza hoşgeldin.
Bu forum zaten bilgi ve tecrübelerin paylaşılması için var.
Hepimiz bilgilerimizi, tecrübelerimizi paylaşıyor ve birbirimize destek olmaya çalışıyoruz.
Sende çalışmaların ve yörendeki faaliyetler hakkında bizleri bilgilendirmekle işe başlaya bilirsin.
Selamlar.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Çetin hoşgeldin. Neler oluyor orada anlat bize.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
çetin

altan

Post by çetin »

Hoşbulduk ALTAN BEY...
Kütahya Dumlupınar Üni.İktisat Fak.'nden henüz mezun olup Mersin'e geldim...Sevgili hocam RAFET BEY'den bulaşan bu hastalığın adı
MAVİ SEVDALILARI...
Kendisiyle Kütahya'da güzel rüzgarlar yakaladık;çiçekler uçurduk mavilere...Mavilere umutlar ektik yarınlara dair...Çünkü bu bir yeniden özgün akılları,yaratıcı beyinleri harekete geçirişti...Bu yüzden ona teşekkürü bir borç bilirim...
Burada da güzel faaliyetler oluyordu geçtiğimiz yıllarda,ancak 4 senedir Kütahya'da olduğumdan bağlantılarımı yeniden kurmaya çalışıyorum.Bazı iş görüşmelerinden dolayı zaman bulamıyorum ama en kısa zamanda haber ve resimlerle neler olduğuna dair bilgi vereceğime eminim...
SAYGILARIMLA...
Çetin Tepret
çetin

M.Rafet ÖZALP

Post by çetin »

MERHABA HOCAM...
Mersin'den şimdilik saygı ve sevgilerimi gönderiyorum...
Yakında Mersin'li dostlarla etkinlikler düzenleyip belkide sizi davet ederim ne dersiniz...Neden olmasın??? :lol:
Ancak şu anda bazı iş olaylarım var onları yoluna koyayım sonra...
Malum hayat gailesi...
Yalnız kişisel bir çalışmam var ''Gece Uçuşuyla'' ilgili, bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var.
Uçurtmamın LEDleri kaldırması için nasıl bir modelle çalışmalıyım sizce?Kütahya'da beraber yaptığımız DELTA uydun olur mu?
SAYGILARIMLA...
Çetin Tepret
M. Rafet ÖZALP

gece uçuşları

Post by M. Rafet ÖZALP »

Özellikle DC modeli uçurtmalarda başarılı sonuçlar alıyoruz.
Ayrıca led'leri denge çıtası üzerine koymayı dene.
Başartılar.
led

slm

Post by led »

Eray Kara
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Çok güzel fotoğraflar.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
M. Rafet ÖZALP

Resimler

Post by M. Rafet ÖZALP »

Gerçekten harika resimler.
M. Rafet ÖZALP

led

Post by M. Rafet ÖZALP »

Salon Model Uçak yarışması için İstanbul'a gittiğim de PENDİK'te dahada küçük led buldum.
Bu led'i ışıklı anahtarlığın içinden çıkarttım.
Haberiniz olsun.
M. Rafet ÖZALP

led

Post by M. Rafet ÖZALP »

Yeni led'in montajını tamamladık. Uçurtmamızın öğlen üzeri uçuşunu gerçekleştirdik. Olumlu sonuç aldık. Gece rüzgar fazla olduğu için gece uçuşunu gerçekleştiremedik. İyi sonuç alacağımızı umuyorum.
Post Reply