@Melih
Bu uçurtmayı zaten KAP 'çılar geliştirmiş. Düşük rüzgarda bile oldukça çok kaldırabilabildiğini söylüyorlar. Yarın rüzgar uygun olursa deneyeceğim.
Bugün fledi tamamlamak uğruna etkinliği kaçırdım. Çıta geçecek kanalları dikmek, uçtaki gerdirme cırtları, çıtalar. Bunları yapmak uçurtmanın yelkenini dikmekten uzun sürüyor. Emin abi kadar hızlı olmadığım için tahminimden fazla zaman aldı.
Uçurtmanın çıta kanallarını dakron yapacaktım. Elimde tyvek yırtılmaz kağıt vardı. Bunları dakron yerine denemeye karar verdim. Hem dakron kadar dayanıklı, hem dikmesi daha rahat ve fazla kalınlık yapmıyor. İşe yarayacak gibi görünüyor. Özellikle dakron bulamayanlar için tyvek daha kolay bulunur bir malzeme. Çatı izolasyonlarında kullanılıyor, yapı marketlerde, izolasyon malzemesi satanlarda bulunabilir. Maliyeti de dakrondan çok daha ucuz olsa gerek.
İskelet için bambu çıtalar kullandım. Saksı, bahçe bitkilerine dayanak olarak satılan bu bambuları geçen yıl yapı marketten almıştım. Fiyatları karbonla karşılaştırılmayacak kadar ucuz.
Ek yerlerine aleminyum boru kullandım. Tabi bambu kalınlıkları farklı olduğu için uçlarını bantlayarak aleminyum borulara sıkıca geçmesini sağladım. Bu boy bir uçurtma için deforme olmaları ihtimali fazla. Karbon ile bambu arasındaki en önemli fark bu. Bambu nemli bir havada rüzgar ile yamuluyor ve bu şekilde kalıyor.
Eğer yarın benimle gelecek birini bulabilirsem uçurtmayı deneyeceğim.