Prism 3D

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
etobur

Prism 3D

Post by etobur »

Birkac haftadir gwtw'nin forumlarindaki indiriminden aldigim 3D'yi ucuruyorum. Eski modeline gore biraz daha buyuk ve cok guzel bir ucurtma bence. Kucuk bir bahcede, ruzgarsiz veya az ruzgarli havada 4m'lik iplerle cok zevkli bir ucurtma. Hic ucurulacak hava, alan ya da zaman olmadigi gunlerde yarim saatlik seanslar cok iyi geliyor. Normalde haftada eger sansliysam bir kere ucururken (E2'yi), 3D sayesinde hemen hergun ucurmaya basladim. Cok guzel axel'leri ve flatspin'leri var. Fade'de tutmak icin biraz ruzgar veya hareket etmek icin alan lazim. Alismak ve ogrenmek gerekiyor ucurtmayi biraz da. Ruzgar ve alan oldugunda ise ipleri 6 veya 9 metreye cikarinca bambaska bir ucurtma oluveriyor. Bir Cdc 1.8 degil, hatta Sweety bile degil buyuk ihtimalle ama "cok pahali olmayan, kapali veya kucuk mekanlarda, ruzgarsiz gunlerde ucurabilecegim bir ucurtma istiyorum" diyenlere siddetle tavsiye edilir.

Toros
erol

Post by erol »

Güle güle uçurun. Bende 3Dyi birkac kez ucurma fırsatı buldum, son derece eğlenceli bir uçurtma, ilk fırsatta bir tane edineceğim sanırım. Böylelikle şirketin arka bahçesini de değerlendirebilirim. Bende kendime şiddetle tavsiye ediyorum :D .
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Halit'in 3d sini aldım. Çok güzel bir uçurtma. Kesinlikle çantada bulunması gerekiyor. Büyük boyutlu 2 iplilere göre bambaşka bir uçuşu var. Rüzgarsız havalar için harika.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
erol

Post by erol »

@Toros

3D icin tesekkurler tekrar.

Nihayet 3D'ye kavuştum, çantası ile pek bir şıkmış :), az rüzgarlı veya rüzgarsız günler artık çok da sorun değil :)

Aylar öncede yazdığımız gibi "her çantaya lazım bir tane"
Erol Dinneden
Ümit KARAKAYA

Bende İsterim

Post by Ümit KARAKAYA »

Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Bu 3D'yi ben nereden bulacağım. Antalya'da yaşıyorum. varsa bir bilen yol göstersin. Eğer satın alabileceğim bir internet sitesi falan varsa bir yardımcı olun.
Altan
Site Admin

Post by Altan »

3d rüzgarın çok az olduğu havalarda uçuyor. Orta ve yüksek rüzgarlarda uçurulmuyor. Başka uçurtmalarınız var mı? Daha önce 2 ipli uçurdunuz mu? 3d küçük ve hızlı bir uçurtmadır. Öğrenmek için pek uygun sayılmaz. Hızlı ve eğlenceli bir uçurtma. Satın almanızı tavsiye ederim. Ama ilk uçurtma ise başka modellere bakmanız uygun olur.

www.gwtwkites.com
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Ümit KARAKAYA

Post by Ümit KARAKAYA »

Altan Bey, cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle. ben Antalya'da ikamet ediyorum. Rüzgarınher türlüsüne ulaşmam mümkün. O konuda birsıkıntı yok. Daha önce ise kargılardan kesip yaptığım uçurtmalar var. bunların sayısı 20'yi geçti. hepsi de uçtu. Uçmayanı olmadı. Tabi her hafta birkaç çocuğu sevindirdiğim için evde şimdi kaplanmak üzere 2 tane beni bekliyor malzemelerini bugün aldım. Ancak ben 3d denilen delta şeklindeki iki ipli uçurtmaları gördüm sitenizde. Birkaç gündür değişik sitelerden araştırıyorum inceliyorum çok hoş... ve mutlaka uçurmalıyım diyorum. Allah muhafaza başıma bir gelse içimde ukde kalacak. Ancak nereden başlamalayım. nasılbaşalamalıyım. Bu konuda detaylı bir bilgiye sahip değilim. Bu konuda bir yardım lütgen ayrıca Antalya'da ne bir malzeme satan ne de uçurtma satan bir yer var. O yüzden internetten veya sizlerin aracılığıyla temin deebileceğim. bu konuda da bir yardım ama en önemlisi nereden başlayacağım. nasıl bir uçurtma ile başlayacağım (iki ipli) lütfen bana birkaç model ve bunları nasıl temin edebileceğim konusunda bir yardımcı olun.
İnternetten www.hobbytime.com.tr adresine uçurtmaya yeni başlayanlar için iki ipli bir başlangıç uçurtmasının ne olması gerektiği konusunda mail attım. Verilen cevap GF 11105 kod numaralı Delta Boomer Neon oldu yaklaşık 38 milyon lira yanlış hatırlamıyorsam sizce bu başlangıç için iyimidir yoksa bu siteden önerebileceğiniz bir uçurtma var mı
erol

Post by erol »

@Ümit Bey

Öncelikle foruma ve Uçurtma dünyasına hoş geldiniz. İki iplilere başlangıç, hangi uçurtma alınmalı, Türkiye'deki birkaç satış sitesindeki uçurtmalar ile ilgili olarak forumda birhayli konuşuldu. Geriye doğru ilgili başlıklar altında bu değerlendirmeleri bulabilirsiniz. Özetlemek gerekirse...

1) 1.80-2 metreden kanat açıklığı az olmamak kaydı ile,
2) Muhakkak surette yere çakacağınız için yedek parçası ucuz ve standart
3) Yere çakmalar çok sık olacağı ve bu da uçurtmayı hırpalayacağı için mümkün olduğunca ucuz
4) Bunlara rağmen yinede trick (akrobasi hareketleri) yapabilecek yetenekte

bir uçurtma ile başlayabilirsiniz. Bu özellikleride zannediyorum Türkiye'de satılanlar arasında bulamayacaksınız. Ferruh bey bu sitelerden birinde satılan bir uçurtmanın almaya değer olabileceğini söylemişti, eski yazılara bakarsanız bulabilirsiniz zannediyorum. Bir ortalama vermek gerekirse 80-100 dolar civarında bir uçurtma üç aşağı beş yukarı bu özellikleri verebiliyor. İki iplileri uçurtmak için gerekli olan spectra iplerin bir seti bile 38 milyondan pahalı, bu zannediyorum 38 milyonluk bir stunt uçurtmanın kalitesi hakkında size fikir verecektir.

Maalesef ülkemize kaliteli stuntları getiren firmalar yok. Yurtdışından uçurtma almak için güvenilir ve hızlı bir yer www.gwtwkites.com'dur, bu adresten bu güne kadar yaptığım alışverişlerde herhangi bir sorun yaşamadım, Steve oldukça hızlı, güleryüzlü ve yardımcı davranıyor.

Bunun haricinde karşılaştırma ve daha detaylı fotoğraflar için.
www.bilboquet.com, alternatif bir amerikan şirketi www.bestkites.com
Uçurtmalara ilişkin parçalar için,
www.kitebuilder.com
Uçurtma üreticilerinin siteleri için,
www.atelierkites.com, www.r-sky.com, www.prismkites.com, www.bensonkites.com a bakabilirsiniz.
Erol Dinneden
Post Reply