Uçurtma Sevdalısı Gençten Görsel Şölen

Tanışma mesajlarınızı, bayram ve diğer gün tebriklerinizi burada duyurabilirsiniz (Bu kısımdaki mesajlar 30 gün içinde otomatik olarak silinecektir).
Post Reply
User avatar
zahitmungan
Posts: 1136
Joined: Mon May 29, 2006 12:06 am
Location: Mardin/Merkez
Contact:

Uçurtma Sevdalısı Gençten Görsel Şölen

Post by zahitmungan »

MARDİN (İHA) – Mardin’de hobi olarak başladığı uçurtmalarla uluslararası ve ulusal festivallere katılıp birincilikler elde eden Zahit Mungan, uçurtmaya taktığı fotoğraf makinesi ile çektiği fotoğraflarla sergi açmaya hazırlanıyor.

Image


Mardin’de ulusal düzeyde festivallere katılan ve uçurtmayı meslek haline getiren Zahit Mungan, her fırsatta uçurtma severlere tarihi mekanlarda bir gösteri yapıyor. Mungan, 6 yaşında hobi olarak başladığı uçurtma sevdasını daha ileri taşımak istediğini ifade etti. Mardin Kalesi’nde uçurtmaya fotoğraf makinesini bağlayarak çekim yaptığını belirten Mungan, “Uçurtma yapmayı seviyorum. Uçurtmaya hep ilgi duydum. Uçurtmayı gerçekten çok seviyorum, hobi olarak yapıyordum. Uçurtma sevdasına önce klasik uçurtmalardan başladım. Ondan sonra internette araştırma yaparken 14 yaşında Martı Uçurtma Kulübü’yle tanıştım. Sanal bir kulüp, orada uçurtma severler buluşuyor. Pek fazla üyemiz yok aslında, yaklaşık bin üyesi var. Bin üyesinden 15 kişi aktif. Şu ana kadar yapmış olduğum uçurtmalarla uluslararası ve ulusal festivallere katıldım, birinciliklerim de var. Şu anda hava fotoğraf sergisiyle uğraşıyorum. 2006 yılında ilk defa cep telefonunu uçurtmaya bağlayarak fotoğraf çektim. Daha sonra fotoğraf makinesi takarak aynı işi yaptım” dedi.



"UÇURTMAYLA FOTOĞRAF ÇEKİP SERGİ AÇACAĞIM"

Yakında 4 ayrı festivale katılacağını söyleyen Mungan, “Şu anda uçurtmaya bağladığım fotoğraf makinesini yerden yönetebiliyorum. Hem de uzaktan kumandayla ekrandan izleyip fotoğraf çekebiliyorum. Tarihi mekanlara farklı bakışla fotoğraf çekiyorum. Yakında 4 ayrı uçurtma festivaline gideceğim. Küçükçekmece'de ulusal festival var, oraya davetliyim, oraya gideceğim. Muş’ta da festival var, oraya da davetliyim. Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mardin’de festival yapacak, burada da etkinliğe katılacağım. Yurt dışından da davet var, Allah kısmet ederse oraya da katılacağım. Bildiğimiz altıgen uçurtmayla başladım uçurtma işine. Şimdi profesyonele döktük işi. Paraşüt kumaşlarından karbon çubuk kullanarak yapmaya başladık” şeklinde konuştu.


Ağabeyine özenen ve uçurtmaya merak saran 14 yaşındaki Ceylan Mungan ise, tarihi yapıların üzerinde uçurtma havalandırmanın tadına doyum olmadığını söyledi. Mungan, “Ben ağabeyimi bildim bileli uçurtma uçuruyor. Ben de ona yardım ediyordum. Bende de uçurtma merakı oluştu. Zaten evimizin terası uçurtmayla dolu. Yaz aylarında Mardin’de gökyüzü uçurtmayla dolu oluyor. Mardin’de uçurtma uçurtmak güzel bir duygu. Ağabeyimle beraber farklı şekilde ve desenli uçurtma uçurtmak güzel. Beş yaşından beri uçurtma uçuruyorum” dedi.

Yaz aylarında gün batımına yakın tarihi kentin semalarında uçurtmaların ve güvercinlerin dansını izlemek doyumsuz bir görsellik ortaya çıkarıyor.

http://yurthaber.mynet.com/detay/mardin ... len/796370
http://picasaweb.google.co.uk/mardinucurtma
www.zahitmungan.com

Lanet olsun içimdeki uçurtma sevgisine. :lol:
User avatar
Halit
Site Admin
Posts: 3767
Joined: Fri Sep 17, 2004 9:29 pm
Location: Bahçeşehir/İstanbul
Contact:

Re: Uçurtma Sevdalısı Gençten Görsel Şölen

Post by Halit »

Zahit sen yakında Mardin'in en bilinen siması olacaksın galiba. :lol: :lol:

Sergini meraklı bekliyoruz.
http://www.ucurtmaplanlari.com
User avatar
abdullah
Posts: 899
Joined: Sat Apr 02, 2005 12:10 am
Location: İstanbul

Re: Uçurtma Sevdalısı Gençten Görsel Şölen

Post by abdullah »

Hadi Zahit göster hünerlerini bakalım ...
uçurtmayı vurmasınlar
Post Reply