17 ve 24 Haziran Hafta Sonu Etkinlikleri
- Altan
- Site Admin
Re: 17 ve 24 Haziran Hafta Sonu Etkinlikleri
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- yigitkahraman
Güzel bir gündü. Sağolsun Altan abi beni biraz web tasarım üzerinde çalıştırıyor. Emeği için buradan da teşekkür etmek istedim.
Yeni arkadaşlarla tanışmak ta harikaydı.
Yeni arkadaşlarla tanışmak ta harikaydı.
Yiğit KAHRAMAN
Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.
http://yigitkahraman.wordpress.com
- cagataykenarli
Bir cevapta biz yazalım
Sabah işten gelip babalarımızı mutlu ettikten sonra sevdiceğim ile bizde Yeşilköy Fenerönü'ne 15.30 sularında geldik. Uykusuz ve bitap bir şekilde, ama orada yorgunluk namına hiçbir şeyin kalmadığını hissetmeye başladım. Her gelişimde sanki ilk defa geliyormuş gibi heyecanlanıyorum bugün olduğu gibi...
Fakat bugün bir farkı vardı, ustalar isimimizle hitap ediyordu yine herkesin suratında 11.10 gülüşü mevcuttu. Konumuzdan uzaklaşmadan detayları aktarayım;
Ziya ağabey, kırılan karbon çubuğumun yerine yenisini getirmesi Yiğit ağabey karbon çıtamı eğe ile uygun boyda kesmesinden sonra yerine takma usulünü öğretti. Bu sırada Altan ağabeyin gelmesi ile Yiğit ağabey mutluluktan dört köşe olmuştu. Yeni gelen Revolution Kumanda aleti, ip sarma aparatı ve yeni ipini zevkle incelemeye başladı. Ardından sevdiceğimin yardım istemesi ile parafoil uçurtmamızı göklerle havalandırdık. Sert esen poyraz sevdiceğimi zaman zaman yorduysa da kumandalarını benim almam ile sert poyraza dayanamayan uçurtmamız ilk ip kopması deneyimini ellerimde yaşadı ve ipleri havada karıştı. Sevdiceğim, usta bir eda ile tek tek bütün karışan ipleri inceleyerek ayırmaya başladı... Bu sırada bende uçurtmamın iplerini geçen hafta Küçükçekmece'de bana verilen kasnaklara sarmak için iplerimin boylarını eşitlemek için çalışmalarıma başladım.
Bu sırada Altan ve Yiğit ağabeylerde yeni iplerini gerdirerek açıyorlardı. Ziya ağabey ise, bir yandan Ufuk'a yardımcı oluyordu.
Tam uçurtmamı havalandırmaya niyet ettiğim sırada rüzgarın şiddetinden bende tırstım vallahi... Sevdiceğim tekrar parafoili kaldırmış uçuruyordu ve yorulmasını gözledim desem yeridir. O yorulur yorulmaz elinden büyük bir mutlulukla uçurtmayı kaptım ona benim iplerimi sarma görevi düşmüştü
Yiğit ağabey'in yardımlarıyla sevdiceğim benim uçurtmamın iplerini sarmaya başladı.
Bu sırada gökyüzünde uzaklarda olan tüm sevdiklerime uçurtma ile selam yollamakla meşguldüm, uçurtma vesileydi sadece onlara o an için daha yakındım... Her neyse, bir an o kadar daldığımı uçurtmamın çakılmasıyla fark ettim. Çakıldıktan sonra kaldırmaya çalıştığım sırada yine ipleri karıştırdım, Altan ağabey yardımıma koşarak dolanmış iplerimi nasıl çevirerek açacağım konusunda çeşitli tüyolar verdi. Şöyle böyle topladım ipleri tüyoyu alsam da beceremedim
Sevdiceğimin parafoil'ni yere çakınca gözümü biran için Ziya ağabey'in deltalarına diktim
gök yüzünde süzülmeleri bana ayrı bir zevk katıyordu. Sevdiceğim bu sırada bitap düşmüş pili bitmiş bankta oturarak beni bekliyordu
Ekrem ağabey'i bir ara Yiğit ve Altan ağabey ile parafoil uçurdukları gözüme takıldı. Fakat çılgınca esen rüzgar iplerini koparttı. Sonrasında ise aramıza aynen benim gibi Dechatlon'dan aldığı uçurtmasıyla Başman katıldı. Altan ağabeyi, Başman'a bu havada uçurtması halinde uçurtmasıyla tanışma ve vedalaşmasının aynı günde olacağını söylemesi ise Başman'ı bir hüzün ve umutsuzluk hissi kapladığını hissettim.
Ziya ağabey'den yapmayı planladığım Delta uçurtmasını incelemek istediğimi sormamla zevkle yardımcı oldu. Nasıl diktiğini nelere dikkat ettiğini, neler yapabileceğimizi Ufuk ile bizlere tarif etti.
Ardından yavaş yavaş kısa sohbetler ardından toparlanıp yavaş yavaş ayrılmaya başladık...
Günün bana en önemli dersi "Yiğit ağabey'in zamanında Ziya ağabey'e teslim ettiği güneş kremi oldu"
Neden diye merak ediyorsunuz değil mi ?
Sevdiceğim de bende alev alev güneşin altında yanmışız ve o rüzgarda hissetmeyişimiz olmuş
Sağlıcakla kalın bir sonra ki etkinlikte buluşmak üzere hoşçakalın...
Sabah işten gelip babalarımızı mutlu ettikten sonra sevdiceğim ile bizde Yeşilköy Fenerönü'ne 15.30 sularında geldik. Uykusuz ve bitap bir şekilde, ama orada yorgunluk namına hiçbir şeyin kalmadığını hissetmeye başladım. Her gelişimde sanki ilk defa geliyormuş gibi heyecanlanıyorum bugün olduğu gibi...
Fakat bugün bir farkı vardı, ustalar isimimizle hitap ediyordu yine herkesin suratında 11.10 gülüşü mevcuttu. Konumuzdan uzaklaşmadan detayları aktarayım;
Ziya ağabey, kırılan karbon çubuğumun yerine yenisini getirmesi Yiğit ağabey karbon çıtamı eğe ile uygun boyda kesmesinden sonra yerine takma usulünü öğretti. Bu sırada Altan ağabeyin gelmesi ile Yiğit ağabey mutluluktan dört köşe olmuştu. Yeni gelen Revolution Kumanda aleti, ip sarma aparatı ve yeni ipini zevkle incelemeye başladı. Ardından sevdiceğimin yardım istemesi ile parafoil uçurtmamızı göklerle havalandırdık. Sert esen poyraz sevdiceğimi zaman zaman yorduysa da kumandalarını benim almam ile sert poyraza dayanamayan uçurtmamız ilk ip kopması deneyimini ellerimde yaşadı ve ipleri havada karıştı. Sevdiceğim, usta bir eda ile tek tek bütün karışan ipleri inceleyerek ayırmaya başladı... Bu sırada bende uçurtmamın iplerini geçen hafta Küçükçekmece'de bana verilen kasnaklara sarmak için iplerimin boylarını eşitlemek için çalışmalarıma başladım.
Bu sırada Altan ve Yiğit ağabeylerde yeni iplerini gerdirerek açıyorlardı. Ziya ağabey ise, bir yandan Ufuk'a yardımcı oluyordu.
Tam uçurtmamı havalandırmaya niyet ettiğim sırada rüzgarın şiddetinden bende tırstım vallahi... Sevdiceğim tekrar parafoili kaldırmış uçuruyordu ve yorulmasını gözledim desem yeridir. O yorulur yorulmaz elinden büyük bir mutlulukla uçurtmayı kaptım ona benim iplerimi sarma görevi düşmüştü
Bu sırada gökyüzünde uzaklarda olan tüm sevdiklerime uçurtma ile selam yollamakla meşguldüm, uçurtma vesileydi sadece onlara o an için daha yakındım... Her neyse, bir an o kadar daldığımı uçurtmamın çakılmasıyla fark ettim. Çakıldıktan sonra kaldırmaya çalıştığım sırada yine ipleri karıştırdım, Altan ağabey yardımıma koşarak dolanmış iplerimi nasıl çevirerek açacağım konusunda çeşitli tüyolar verdi. Şöyle böyle topladım ipleri tüyoyu alsam da beceremedim
Sevdiceğimin parafoil'ni yere çakınca gözümü biran için Ziya ağabey'in deltalarına diktim
Ekrem ağabey'i bir ara Yiğit ve Altan ağabey ile parafoil uçurdukları gözüme takıldı. Fakat çılgınca esen rüzgar iplerini koparttı. Sonrasında ise aramıza aynen benim gibi Dechatlon'dan aldığı uçurtmasıyla Başman katıldı. Altan ağabeyi, Başman'a bu havada uçurtması halinde uçurtmasıyla tanışma ve vedalaşmasının aynı günde olacağını söylemesi ise Başman'ı bir hüzün ve umutsuzluk hissi kapladığını hissettim.
Ziya ağabey'den yapmayı planladığım Delta uçurtmasını incelemek istediğimi sormamla zevkle yardımcı oldu. Nasıl diktiğini nelere dikkat ettiğini, neler yapabileceğimizi Ufuk ile bizlere tarif etti.
Ardından yavaş yavaş kısa sohbetler ardından toparlanıp yavaş yavaş ayrılmaya başladık...
Günün bana en önemli dersi "Yiğit ağabey'in zamanında Ziya ağabey'e teslim ettiği güneş kremi oldu"
Neden diye merak ediyorsunuz değil mi ?
Sevdiceğim de bende alev alev güneşin altında yanmışız ve o rüzgarda hissetmeyişimiz olmuş
Sağlıcakla kalın bir sonra ki etkinlikte buluşmak üzere hoşçakalın...
"Kanatlı bir gençlik, yurdun geleceği bakımından en büyük güvencedir." M.KEMAL ATATÜRK
Güne erken başladım. Saat 12 de Yeşilköy'e geldim. Şemsiyemi kurdum. Gölgesine kuruldum. Sert poyrazın etkisi nedeniyle işe İki adet Ka Pilot açarak başladım. Takı olarak üç adet 10m. lik boru kuyruk ve mor renkli Ahtapotumu taktım. Başlangıc güzel gidiyordu. Arkasından, bir adet fled ve bir adet altıgen açtım. Rüzgar biraz coşunca, gölgedeki mutlulugum, sona erdi. Şemşiyem parçalandı. Altıgen hariçindeki uçurtmalarım yere çakıldı. Önce Ziya bey,Arkasından Yigit,Altan bey ve Çagatay ile nişanlısı geldiler. Daha sonra Ufuk bey ve Başman bey katıldılar. Parafoil denemeleri başladı. Rüzgarın çok sertleşmesi keyfimizi biraz kaçırdı. İpler koptu,dolaştı. Ama içimizdeki uçurtma sevgisini durdurmaya yetmedi. Yeni arkadaşlar ile tanıştık,hoş sohbetler ettik ,bilgi alışverişinde bulunduk. Günün nasıl tamamlandıgını ancak ayrılıriken farkına vardık. Es be deli rüzgar içimizdeki , uçurtma sevgisini durduramassın. Sana uçurtmak için her zaman ihtiyacımız var. Ne olur biraz ılımlı esiver. Tüm yorgunluğumuza degsin. Katılımcı arkadaşlara teşekkürler ederim. Saygılarımla.
- Halit
- Site Admin
İstanbul'un rüzgarı yazın hep böyle sert.
Yazın herhalde çıtasız uçurtmaları uçurmak daha uygun.
@Çağatay ,
Ben de 3 metrelik iki ipli bir parafoil var. Tam sana göre. Birara getiririm denersin. En son Erol arkadaşımız uçurduğunda biraz sürüklenmişti
Fotoğraflar ve anlatımlar için herkese teşekkürler.
@Çağatay ,
Ben de 3 metrelik iki ipli bir parafoil var. Tam sana göre. Birara getiririm denersin. En son Erol arkadaşımız uçurduğunda biraz sürüklenmişti
http://www.ucurtmaplanlari.com
Arkadaşlarım günü çok güzel özetlemiş.
Çekebildiğim birkaç fotoğraf;
https://plus.google.com/photos/11388596 ... or5_NvZ2gE
Çekebildiğim birkaç fotoğraf;
https://plus.google.com/photos/11388596 ... or5_NvZ2gE
Ziya
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
www.turkucurtma.com

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
- cagataykenarli
Zevkle halit abi, fakat gövde olarak biraz ağırım sanırım beni götürmez uzak diyarlara ?Halit wrote:İstanbul'un rüzgarı yazın hep böyle sert.
@Çağatay ,
Ben de 3 metrelik iki ipli bir parafoil var. Tam sana göre. Birara getiririm denersin. En son Erol arkadaşımız uçurduğunda biraz sürüklenmişti![]()
![]()
"Kanatlı bir gençlik, yurdun geleceği bakımından en büyük güvencedir." M.KEMAL ATATÜRK
Fotoğraflar ve yorumlar için teşekkürler.
Rüzgar hariç bütün her şey güzel geçmiş, anlatımlardan açık açık belli oluyor.
@ Yeni arkadaşlar,
Aramıza hoşgeldiniz. Her nekadar henüz tanışamazsakta faaliyetlerinizi takip ediyorum.
Gayet keyif veriyor bana. Başarılı çalışmalarınıza lütfen devam edin.
Ayağımdaki problem bir süre daha sizlerden ve haliyle sahalardan uzak tutuyor beni.
Oturduğum yerden birşeyler yapmaya çalışsamda, uzatılmış ve alçılı bir ayakla pek zevkli olmuyor.
@ Yeni arkadaşlar,
Aramıza hoşgeldiniz. Her nekadar henüz tanışamazsakta faaliyetlerinizi takip ediyorum.
Ayağımdaki problem bir süre daha sizlerden ve haliyle sahalardan uzak tutuyor beni.
Oturduğum yerden birşeyler yapmaya çalışsamda, uzatılmış ve alçılı bir ayakla pek zevkli olmuyor.
- cagataykenarli
Öncelikle geçte olsa geçmiş olsun diyerek, tez zamanda iyileşmenizi ve sahalara dönmenizi bekleriz...Erhan wrote:Fotoğraflar ve yorumlar için teşekkürler.
@ Yeni arkadaşlar,
Dediğiniz gibi henüz tanışamasak ta sizinde usta uçurtmacı tanıdıklarımız gibi yardım ve fikir konusunda destek olacağınız belli
- Turgay TERZİ
Yeni arkadaşların katılımıylada etkinlikler harika geçmeye başladı,keşke bende sizlerle olabilseydim.
Paylaşım için teşekkürler.
Sayımızın artması çok sevindirici.
Bende hafta içi ailem ile uçurtma uçurttuyorum,pazartesi yeni yaptığım revoyu uçurttum resim çekemediğim için paylaşımda bulunamadım.
Altan abi ve Yiğit ipler hayırlı olsun,ipler nasıl bu arada.
Paylaşım için teşekkürler.
Sayımızın artması çok sevindirici.
Bende hafta içi ailem ile uçurtma uçurttuyorum,pazartesi yeni yaptığım revoyu uçurttum resim çekemediğim için paylaşımda bulunamadım.
Altan abi ve Yiğit ipler hayırlı olsun,ipler nasıl bu arada.
İstanbullu ve Tavşanlılı Martılar gayet güzel vakit geçirmişler. Darısı başımıza. Bizde yeni bir yer bulduk, bir esinti yakaladığımızda gideceğiz.
Yazılarınızla günü paylaştığınız için de teşekkürler.
Yazılarınızla günü paylaştığınız için de teşekkürler.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

- Altan
- Site Admin
Daha deneyemedik. Fakat Ferruh bunu tavsiye etmiş. Yani ipler iyi demektir.Turgay TERZİ wrote: Altan abi ve Yiğit ipler hayırlı olsun,ipler nasıl bu arada.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- yigitkahraman
Sağol Turgay,Turgay TERZİ wrote: Altan abi ve Yiğit ipler hayırlı olsun,ipler nasıl bu arada.
Ferruh abinin kullanmadığı kısa Laser Pro iplerle başladı macera. Onları bana gönderdiğinde, Bizim Türkiyede satılan spectra iplerle büyük fark olduğunu gördüm. Birde Facebook ta yaklaşık üç dört ay önce John Barassi falan da tavsiye edince bu ipe karar verdik. Bu ipte Blue line da olmayan hafif sertlik, iplerin açılmasında ve sarılmasında da büyük kolaylık sağlıyor. Bence şuan için en mükemmeli bu.
Yiğit KAHRAMAN
- Turgay TERZİ
Duayenimiz Ferruh abi onun tavsiyesi yeter bize.
Tekrar hayırlı olsun görüşmek üzere.
Tekrar hayırlı olsun görüşmek üzere.
24 Haziran Pazar günü,yine Yeşilköy'de buluşalım. Pazar günü hava yine güneşli, ılımlı bir poyraz rüzgarı tahminen rüzgar hızı 25-30 km civarında görünüyor. Şemşiyemi tamirledim. Katılımcı arkadaşlara, yanlarına güneş kremi, gölgelik şapka ile gelmelerini tavsiye ederim. Saat 12 de arabaya yer bulmak için yine erkenciyim. Yakında yer bulmak malzemeleri taşımak için kolay oluyor. İki ipli ve 3lü iki ipli diamonttumu denemek fırsatını bulacagımı umut ediyorum. İki adet rengarenk ,fled uçurtmalarımla renk katmak istiyorum. Pazar gününe renk verecek arkadaşları alana bekliyoruz. Halit beyin tavsiyesini, yerine getirelim. Saygılarımla.