2012 - Yılın Uçurtmacısı

Uçurtmalar ile ilgili genel bilgiler.
Post Reply
Spectre

2012 - Yılın Uçurtmacısı

Post by Spectre »

Bu yıl ben çok fazla uçurtma yapamadım, şanslıydım ki Uğur, Özkan ve Ablaıın yardımı ile 1-2 atölye çalışması yapabildim. Sanırım eski kurtlar da daha az uçurtma yapıyor. Ancak bence zaten uçurtma yapmak yılın uçurtmacısı olmak için bir kriter olmamalı. Önemli olan uçurtmanın gelişmesi için neler yaptığıdır. Zaten en iyi uçurtmaları seçerek bu ödülü vermiş oluyoruz.

Bu yıl, yılın uçurtmacısı için benim önerim Erhan Tüfekçioğlu. Hemen hemen İstanbulun düzenlediği bütün atölye çalışmalarında onu gördük. Hatta benle uçurtma uçurmak yerineKabataş Erkek Lisesi festivaline bile katıldı. Ayrıca buradan eşi Özge hanımı da yılın en iyi uçurtmacı eşi olarak aday gösteriyorum. Bildiğim kadarı ile mini eddy lerde onun da katkısı çok büyüktü.

Erhan, Martı Uçurtma Kulübü ve Türkiye'de uçurtmacıların sayısının artması için yaptığın her şey için sana gönülden teşekkür ediyorum.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Halit
Site Admin

Re: 2012 - Yılın Uçurtmacısı

Post by Halit »

Ferruh 'un yazdıklarına ben de yürekten katılıyorum. Erhan Bey bence bu yıl çok koşturdu ve hepimizden çok çaba harcadı. Erhan Bey'i özellikle uçurtma konusunda bu kadar destekleyen Özge Hn 'ı da takdir etmemek mümkün değil. Eğer en uçurtmacı kim dersek kesinlikle Erhan Bey.

Ancak adını burada yazmak istediğim bir kaç kişi daha var.

Ekrem Bey bu sene çok uğraştı ve bir çok uçurtma yaptı. Bence 2012 'de çok daha güzel uçurtmalar yapacak.

Yiğit ve Turgay 1 yıl gibi çok kısa süre içinde inanılmaz uçurtmalar yapmaya başladılar.

Abdullah Bey senenin başlarında yoğun iş durumlarından pek fırsat bulamasa da yıl sonuna doğru gecesini gündüzüne katıp çok güzel projeler çıkardı.

Mustafa Topçu bizlerden uzakta kısıtlı malzeme koşullarında bizi sürekli sorularıyla mutlu etti ve ileride çok iyi bir uçurtmacı olacağını gösterdi.

Gelelim üstadımız Ziya Bey'e . Bence Ziya Bey Türkiye'nin değil dünyanın sayılı uçurtmacıları arasında . İçindeki uçurtma tutkusu projelerine yansıyor ve harika uçurtmalar tasarlıyor. O bir ekol oldu.

Emin Bey seneninsadece bir kaç ayında bizimle beraber olsa da hemen heybeyli uçurtmalar yapıverip arayı kapattı.

Altan olmasaydı bu işin bu kadar görsel güzelliği olurmuydu ve insanlar bizi bu kadar takip edermiydi . O uçurtma konusuna bir sanatçı bakşı getirdi. Fotoğraflarında videolarında işi başka bir boyuta taşıdı.

Eray bizim plan arşivimiz. Ondan yıl boyunca 'aramayın burada hazırı var' kelimesini duyduk.

Ankara bu sene Ferruh'un biraz ara vermesi ile çok proje üretmedi belki ama hep takip ettiler ve desteklediler.

Arkadaşlar iyiki hepiniz varsınız. Sizlerin sayesinde hiç yoktan bir güzellik ortaya çıktı. Bunu hepimiz başardık. Onca güzel uçurtmayı havada bir arada görmek parayla pulla yapılabilecek bir şey değil.

Umarım sayımız her yıl daha da artar ve daha güzel projeler üretiriz.

Sevgilerimle
http://www.ucurtmaplanlari.com
Ziya

Post by Ziya »

@Halit, @Ferruh,
Yazdıklarınıza gönülden katılmamak mümkün değil.. Benimde duygularımı yansıtmışsınız. Her ikinizede teşekkür ederim.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Gerçekten çok güzel yazmışsınız. Halit senin yazdıkların bu yılı mükemmel özetlemiş. :idea:

Bu yıl gerçekten fena geçmedi.

Kulüp için nazar boncuğu şeklinde bir uçurtma dikmek gerek.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
ekrem

Post by ekrem »

Yeni yıla esenlikler.2011 yılında yapmış oldugum uçurtmaların mevcudu. 1 Yıldız Altigen, 1 Panfflute, 1 Fled uçurtma, 4 Kapilot, 1 Taç altıgen, 60 Edyy takı yatay, 25 Edyy tren dikey, 3 Edyy 5 li tren, 6 altıgen 1 mtlik, 10 Delta 75 cm lik, 5 Delta 100 cmlik, 1 Ahtapot takı, 2 Stunt kite, 2 Balina şişebilen takı, 2 Flare 132lik, 4 Banner, 4 Dönebilen rüzgar gülü, 3 Delta Conyne 100 cm lik, 1 Diamond uçurtmam toplam 136 adet eserim ve kuyruk takılarım ile bir yılı dolu dolu yaşadım. Düşlerimi ve yaşamımı uçurtma tasarımı kapladı. Bana bu uçurtma sevgisini aşılıyan , arkadaşlara sonsuz teşekkürler ederim. Kendime çok iyi bir hobby kaynagı buldum.Bu yıl benim için terapi kaynagı oldu hayatımdaki boşlugu doldurdu.Yalnız,Erhan bey ve Halit beyin ,bana ödev olarak verdikleri Sarı Kırmızı ka pilot benzeri uçurtmayı bir türlü yapmayı başaramadım.Benim için üzüntü kaynagı oldu.Yeni yılda en kısa zamanda tamamlamaya odaklanacagım Her geçen gün dikişlerim , tasarımlarım ve düşüncelerim ,genişlemekte. Daha iyiye dogru ilerlemekteyim. Sıra poli karbon çubukla tanışmakta.Çalışmalarıyla tüm arkadaşları takdir ediyorum.Bence herbiri kendi dalında yılın uçurtmacısı.Saygılarımla.
yigitkahraman

Post by yigitkahraman »

Bencede Erhan ve Emin abinin hızına 20 yaşındaki delikanlı bile yetişemez. :lol:
Yiğit KAHRAMAN

Söylediklerinizi duyurmak için hiç kimseyi kolundan tutmayın,
Dinlemeye istekli değillerse, onları tutacagınıza çenenizi tutun.

http://yigitkahraman.wordpress.com
Altan
Site Admin

Post by Altan »

Ekrem abi görünen o ki bu yılın en çok uçurtma yapan uçurtmacısı sensin. Sen de en hızlı uçurtmacılardan birisin ve muhtemelen bir yılda en çok uçurtma yapma konusunda rekor sende bile olabilir.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Post Reply