23 kasım 2008 Uçurtma yapım etkinliği (çalıştay (workshop))

Uçurtma etkinlik duyuruları, etkinliklerin fotoğrafları ve yorumları.
Post Reply
Altan
Site Admin

23 kasım 2008 Uçurtma yapım etkinliği (çalıştay (workshop))

Post by Altan »

Bu hafta sonu hava durumu ağır sağanak yağış ve rüzgar var diyordu. Bu nedenle hafta sonu uçurtma uçurmak yerine uçurtma yapımı için bir araya gelmeye karar verdik. Uçurtma yapım çalıştayı aslında Elif'in belgesel çekimi nedeniyle ortaya çıktı. Elif belgeselinde eksik olan uçurtma yapım, dikim aşamalarını ve üye söyleşilerini tamamlamak istiyordu. Böylece pazar günü Emin abi'nin evinde toplanmak üzere anlaştık.

Hava hiç te hava durumunda söylendiği gibi yağışlı olmadı. Günlük, güneşlik bir hava vardı. Yine de planlandığı şekilde buluşmak üzere yola koyulduk. Ben Ziya abi'yi ve Elif'i aldım. Emir'de bizleydi bugün. Halit başka yere davetli olduğu için gelemedi. Erhan abi ile buluşup hep birlikte Emin abi'nin evinde toplandık. Akşam saatlerinde Erol'da bize katıldı.

Bugün denemeyi düşündüğümüz bir şey daha vardı. Eray'ın bağlantısını verdiği bazı fotoğraflarda projeksiyon ile planların doğrudan kumaş üzerine yansıtıldığını görmüştük ve bunu denemek istiyorduk.Dizüstü bilgisayarımı hazırladım ve bir arkadaşımdan projeksiyonunu ödünç aldım. Kablo eksiği nedeniyle bağlantı kurup denemek mümkün olmadı.
Image

İşte günün fotoğrafları.
http://picasaweb.google.com/altan.guven ... maAlistayi
Projeksiyon işi yatınca babadan kalma yöntemle ölçüp, biçip, kesmeye geçtik. Ev sahibi ve araç, gereçlerin sahibi olarak Emin abi işin başına geçti. Kumaşları ben getirdim. Plan olarak Halit'in planını uyguladığı Fled'i yapmayı düşünüyordum.
http://www.ucurtmakulubu.com/forum/view ... f=6&t=1189
Fled yapım olarak çok kolaydı, ama asıl önemlisi Emin abi'nin çok hızlı olmasıydı. Zaten mesleği terzilik olduğu için eli çok yatkın. Çalışırken mezura kullanması dikkatimi çekti. Ben evde cetvel kullanırken o meslek alışkanlığı ile mezura kullanıyor. Kesim işi yarım saat bile sürmedi. Ferhan hanımın çay ve poğaçaları gelince hemen 5 çayı sohbeti başladı. Elif'in belgesel çalışmasını kınadık. Çünkü ölçüm ve kesim işlerini gayet güzel çektiği halde, çay ve poğaçaları çekmeyi akıl etmemişti. Sohbeti kısa kesmeye çalıştık, çünkü hava karardığında Yeşilyurt sahilinde olup, gece uçurtmasına çıkmak istiyorduk. Emin abi dikiş makinalarının başına geçti ve hızlıca (biraz da sallayarak) uçurtmayı dikiverdi. Ne de olsa emri vaki uçurtma işini üzerine yıkmıştık. :mrgreen: . Ama ne yapalım ki ev onun, alet, edavat onun. 8) . Uçurtma yapımını toplam 2 saatte bitirmiş oldu(k). Elif her şeyi filme almaya çalıştı. Söyleşiler yaptı. Emin abi doğal olarak belgeselin bu bölümlerinin başrol oyuncusuydu. Bu işten en karlı çıkan da ben oldum. Çalıştay bahanesi ile Emin abi'ye uçurtmamı diktirmiş oldum. :twisted:

Image

Emin abi'nin dikimine bakınca onun el hakimiyetine hayran olmakla birlikte hızlı ve pratik oluşundan da ders çıkarttım. Ben ölçümleri milimetrik yapmaya, her şeyi iki kere kontrol etmeye, titiz bir şekilde kesmeye gayret gösterirken, O her şeyi patır patır yapıveriyordu.

Biten uçurtma ile bir arada poz verdik ve şekillenmiş uçurtmanın keyfini çıkarttık. Hava artık kararmıştı. Trafik yoğunluğundan dem vurarak birer ikişer gece uçurtmasına gitmekten vazgeçildi. Geçe uçurtmasını yapamamış olmaktan dolayı fazla üzüntü duymadık. Çünkü çok güzel bir gün geçirmiştik.

Bir arada uçurtma yapmak çok keyifli bir şey. Ankara bir atölye kiralayarak bir araya gelmeyi başardı. Son günlerde pek sesleri çıkmıyor. Orada toplanmaktan vaz mı geçtiler bilmiyorum. Fakat bizim de böyle bir yerde bir araya gelmemizin çok güzel olacağını bu toplantıda görmüş olduk. Umarım bu hayalimizi de gerçekleştiririz.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
zahitmungan

Re: 23 kasım 2008 Uçurtma yapım etkinliği (çalıştay (workshop))

Post by zahitmungan »

Çok güzel bir çalışma olmuş orda olmayı çok isterdim.
http://picasaweb.google.co.uk/mardinucurtma
www.zahitmungan.com

Lanet olsun içimdeki uçurtma sevgisine. :lol:
Halit
Site Admin

Post by Halit »

Tebrikler.
Çok keyifli olmuş gibi görünüyor.

Altan
Fled 'in hayırlı olsun

Fotoğraflar için teşekkürler
http://www.ucurtmaplanlari.com
Halil

Post by Halil »

İstanbul çalıştayı güzel geçmiş, fleed hayırlı olsun Altan.

Cumhuriyet Bayramı öncesi yoğun olarak üzerinde çalıştığımız 4*6m flowform ve 4*6 Bayrak dikiminden sonra, Ankara gurubunun atölye çalışmaları havaların soğuması nedeni ile düzenli olarak devam edemese de (evlerde ki çalışmalar aralıksız sürüyor :wink: ), gurup çalışmasının yarım kalmış örnekleri Ferruh'u bekliyor (3adet onepiece cody), atölyeye yakın mesafede oturan arkadaşlar üretime devam ediyoruz. Ben atölyede önceki hafta 150cm lik bir uçurtma çantası bitirdim. Bir kaç ay önce atölye nin bulunduğu sokağı saatlerce elektiriksiz bırakan Heksebestin yanan panellerini hafta sonunda tamamladım keel da tamamlanınca (Ferruhdan da çıtaları alabilirsem) tekrar uçabilecek hale gelecek.

Ankara gurubu sessiz kalsada yağmursuz günler için hazırlıkları sürüyor :lol: .
Halil Bayülker/Ankara
Ziya

Post by Ziya »

Ankara gurubu kolay gelsin. Eserlerinizi havada süzülürken görmek dileği ile..
Last edited by Ziya on Sat Nov 29, 2008 2:52 am, edited 1 time in total.
Ziya
www.turkucurtma.com

Image

İstikbal Göklerdedir
M. Kemal ATATÜRK
Melih

Post by Melih »

Workshop şahane olmuş valla :D
Ayrıca misarif sanatcı Erol'u da kınıyorum, attığı bu son dakika golü ile ekibin hayırsızları arasından sıyrılmayı başardı ve top Serçin hoca, Ateş abi ve bana patladı :? Neyse ki bu haftasonu Serçin hocanın kuyruğunu toplayıp alıştırma yaptım, verilecek cezalara hazırım :)
Halit
Site Admin

Post by Halit »

@Halil ,

Yaptığınız çalışmaları foruma aktarma imkanınız var mı ?

Aslında bunu herkesten rica ediyorum. Yapım aşamalarını fotoğraflamak diğer okuyuculara çok fikir veriyor.
http://www.ucurtmaplanlari.com
Halil

Post by Halil »

@Halit,

Heksebesst çalıştayı sırasında her aşamayı fotoğraflamış olmamıza rağmen, benim bir hatam nedeni ile tüm fotoğrafları kayboldu, bu nedenle forum a yazamadık.

Uçurtma çantası yapımını ise fotoğraflamayı düşünmedik ancak, kesimi tamamlanmış dikiş işlemine başlanmamış bir çanta daha var. Dikiş aşamasında fotoğraflayıp yayınlamaya çalışırız.

One piece coddy kesimi tamamlandı dikiş aşamasını fotoğraflayıp yayınlarız.
Halil Bayülker/Ankara
erol

Post by erol »

@Melih
Klübün hayırsızları arasından sıyrılmak bir yana, bundan sonra kalan hayırsızlara etkinliklere katılmama konusunda demediğimi bırakmamak benim Martı Uçurtma Klübüne olan vefa borcumdur :)

Şaka bir yana yıl sonu yaklaştı, yılın uçurtması uçurtmacısı etkinliği ve yıla veda etkinliği (ve tabi yeni yıla merhaba) toplu katılımın olacağı yılın en güzel etkinlikleridir bence :) Şimdiden gerekli ekipmanın (elbette yeme içme) toparlanıp bu etkinliklere hazırlanmak lazım diye düşünüyorum :)
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Melih

Post by Melih »

Erol,
Yılın Uçurtmayıcısı ödülü varsa ben talibim :oops:
Şaka bir yana yılsonu etkinliklerini de kaçırmaya niyetim yok, tiz vakitte yeni birşeyler dikmek faz oldu.
erol

Post by erol »

@Melih

Yılın uçurtmayıcısı ödülü için bu sene çok aday var, aramızda ciddi bir çekişme olacaktır kanaatindeyim :) Öte yandan "Yılın Sıyrılmacısı" ödülüne ben izninizle Altan'ı aday göstermek istiyorum, hadi biz uçuramıyor veya dikemiyoruz, Altan "etkinlik" ve "belgesel çekimi" bahanesiyle kendisine uçurtma diktiriyor yahu, daha da ilerisi uçurtma uçurduğunu da gören olmamış :) İlk etkinlikte Altan, Emin abiye diktirdiği uçurtmayı bizlerden birine vererek "Abi şunu bir uçurunda bende videosunu çekeyim" demek suretiyle uçurtma işinden de sıyrıldığını görmek tahmin ediyorum hiçbirimizi şaşırtmayacaktır :)

Bu sene böyle bir kategori açar isek, Altan'a "tüm zamanların sıyrılmacısı ömür boyu başarı belgesi"ni kendi ellerimle yaparak takdim etmekten kendim ve klüp adına onur duyacağımı şimdiden belirtirim...
Erol Dinneden
http://www.adammarka.com.tr
Melih

Post by Melih »

Erol,
valla yazdıklarına 10 dakikadır aralıksız gülüyorum :lol:
Çok yaşa emi.
Post Reply