Ben Erzincan dan Zafer GÜLER. Burdaki pek çok kişi gibi benimde uçurtma maceram küçük oğluma uçurtma yapmak istememle 3 gün önce başladı. Hayatımda hiç uçurtma yapmayan ve uçurmayan benki bunu düşünnüce neden olduğunuda bilmiyorum. (Benim gibi geniş bir arazisi olan köyde büyümüş biri bunu neden yapmadım bilmiyorum.) Tabi ilk olarak en klasik uçurtma yapımına başladım. Tahmin etmişsinizdir 6 gen bir uçurtma. Uçurtma bittikten sonra büyük bir komutan edasıyla oğlumuda yanıma alarak uçurtmamı dışarı çıkarıp rüzgara bıraktım. Yanımada kocaman bir ip yumağı aldım. Uçurtmam nede olsa çok havalanacaktı.
Neyse sonra hayranlığmı anlatmaya devam ederim. Şimdilik site ve Martı Kulübü yöneticilerinden şahsımca gördüğüm eksikleri gidermelrini rica edeceğim. Yada bu konularda beni bilgilendirmelerini.
1. Siteyi yaklaşık 3 gündür inceliyorum. Gördüğüm kadarıyla insanlar özellikle 2004-2006 arası taze hevesle çok sayıda konu açmışve mesajlaşmış. Ama sonraları bu yazışmaların sayısı azalmış. İnsanları canlandıracak yeni fikirlerin üretilmesi gerekiyor sanırım. En önemliside üyelerin bu fikirlere bir şekilde iştirakleri sağlanmalı.
2. 3 gün boyunca sitede okunmadık başlık bırakmama rağmen halla cahilim ve hala kafamda sorular var. Sizlerden ricam Genel in altında Teknik başlıklı bir sabit konu açsanız. Burada uçurtma ile teknik bilgileri bizlerle paylaşsanız. Diyeceksinizki forumda bir sürü teknik bildiren başlık var. Haklısınız var bende hepsini okudum. Ama benim gibi bu konuya yabancı bir kimsenin birşey anlayamadığını sanırım. Bu kısımda temel bilgileri paylaşsak. Mesala düşük rüzgarda hangi tip uçurtmalar kullanılır. Byük rüzgarlarda hangi uçurtmalar kullanılır. Veya uçurtmacılıkta kullanılan kısaltma ve terimlerin manası nedir. Mesala DC uçurtma nedir. mümkünse kısaca anlatıp sitedeki gerekli linklere yönlendirmek.
3. Uçurtma kıyaslamaları. Hangi uçurtma hangi özelliklere sahiptir. Mesala ben akrobasi uçurtmalara bayıldım. Ama bu uçurtmalar hangi tip rüzgarlarda uçar yada maksimum kaç metreye çıkar gibi özelikler bulamadım. Özellikle yükseklik konusuna takıldım. Videosu olan akrobasi uçurrtmaların hepsi yere yakın uçuruluyordu. Hangi özellikdeki uçurtma ne kadar yükseye çıkar gbi konularda kıyaslamalar olursa sevinirim.
4. Malzeme başlığı altında var geniş olarak ama yine buradada kulanılan kumaş naylon çıtalardanda bahsetmek mümkündür sanırım.
Kısacası bu başlık altında bu konuyu hiç bilmeyen biri için temel bilgileri edinmesi. ve tercihini ona göre yapıp başlangıç için yönlendirmesini sağlayan bir kısım olursa sevinirim.
Son söz olarak arkadaşlar internetteki ve burdaki bilgilere dayanarak 6 gen bir uçurtma yaptım ama daha denemdim birazdan oğlumla uçurmaya gideceğiz. Benim gibi kabiliyetsiz ve bu konuda hiç bir bilgisi olmayan birini aranıza kabul ederseniz sevinirim. Eğer üzerime düşen bir şey olursada seve seve yapmaya hazırım. Erzincan'dan herkese tekrar selamlar.