Merhaba,
Daha önce buradan alışveriş yapan arkadaşlar olmuştur. Siz nasıl buradan alışveriş yapıyorsunuz ? Yurtdışından alışverişlerde nasıl bir yol izliyorsunuz ?
GWTW den alışveriş
GWTW den alışveriş
-----------------------------------------------
Kite : L'Atelier Transfer XT-R STD.
Kite : L'Atelier Transfer XT-R STD.
- Altan
- Site Admin
Çok basit, 100$ üstünde alışveriş yapmıyoruz.
Gümrük zaten aldığınız mala ait ödeme evrakını görmek istiyor. Kredi kartı ekstresi vb.
Ayrıca gümrükte ödenen vergi %20 civarında olması lazım. Her mal için farklı oranlar var. Bir de kdv alınacak. Yani getirilen ürünün %40'ı kadar bir ödeme daha yapılıyor. 20-30 lira da genel olarak gümrük işlemleri için ödeniyor.
Gümrük zaten aldığınız mala ait ödeme evrakını görmek istiyor. Kredi kartı ekstresi vb.
Ayrıca gümrükte ödenen vergi %20 civarında olması lazım. Her mal için farklı oranlar var. Bir de kdv alınacak. Yani getirilen ürünün %40'ı kadar bir ödeme daha yapılıyor. 20-30 lira da genel olarak gümrük işlemleri için ödeniyor.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
Uçucu madde bağımlısı.
- ahmetbayar
İşin açıkçası ben internetten alış veriş yapmaya güvenemiyorum vede yabancı dilim olmadığı için de hiç güvenemiyorum yani nasıl yapıcam bilmiyorum yurt dışından uygun fiyata güzel bir uçurtma almak istiyorum ama bu nedenlerden dolayı yapamıyorum.
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
Kite Connection'ı deneyebilirsiniz. Şu ana kadar ben bir sorun yaşamadım. Yalnız ilk önce Dave'e bir mesaj atıp kendinizi tanıtmanızda fayda var. Ben ilk mesajımı attıktan sonra, beni telefonla aramıştı. Konuştuktan sonra siparişlerimi verdim ve hiç bir sorun olmadan siparişlerim geldi. Bir de posta servisi ile gönderiyor. (priority air mail) Paket Türkiye'ye 5-7 gun arasında geliyor ama gumruk ve size ulaşması yine 2-3 hafta surebiliyor. Gümrükte de sorun çıkmıyor.
Cosku KAYA
Re: GWTW den alışveriş
selam, priority air mail in iki stunt ucurtma icin maliyeti nedir, sorunsuz oldugunu soylemissiniz ,fedex onerisi bana oldukca maliyetli geldi , bir de anlasirsak tutar bu rakami gectigi halde paket uzerindeki faturaya 100 dolar alti bir rakam yazilabilir mi ? ebay alisverislerinde oldugu gibi, tesekkurler
Re: GWTW den alışveriş
merhaba,
ben de kite connection'dan alış veriş yapmıştım yazdan önce, Dave gayet yardımcı ve hızlı cevap veriyor bende hiç bir problem olmadan kapıma kadar geldi. Dave aynı zaman da anlayışlı kendisine gümrükte yaşayabileceğim problemleri anlattım o da merak etme istersen hediye (gift)olarak işaretliyip gönderiyim dedi ve problem çıkmadı. bu arada da ben uluslar arası hava nakliye firmasında çalışıyorum ürünün 100EUR'nun üzerinde olmaması gerekir olduğu taktirde yine de ben risk almak istiyorum diyorsanız göndericinize mal değerinin olduğundan daha düşük göstermelerini rica edin ve kesinlikle fast shipping servisinden faydalanmayın ürün açıklamasına hobi ürünü (hobby tool, stuff) yazdırırsanız riskleriniz azalıyor (350 USD'lik RC helikopterde denemiştir sonuç; kapı teslim
)
ben de kite connection'dan alış veriş yapmıştım yazdan önce, Dave gayet yardımcı ve hızlı cevap veriyor bende hiç bir problem olmadan kapıma kadar geldi. Dave aynı zaman da anlayışlı kendisine gümrükte yaşayabileceğim problemleri anlattım o da merak etme istersen hediye (gift)olarak işaretliyip gönderiyim dedi ve problem çıkmadı. bu arada da ben uluslar arası hava nakliye firmasında çalışıyorum ürünün 100EUR'nun üzerinde olmaması gerekir olduğu taktirde yine de ben risk almak istiyorum diyorsanız göndericinize mal değerinin olduğundan daha düşük göstermelerini rica edin ve kesinlikle fast shipping servisinden faydalanmayın ürün açıklamasına hobi ürünü (hobby tool, stuff) yazdırırsanız riskleriniz azalıyor (350 USD'lik RC helikopterde denemiştir sonuç; kapı teslim
vedat