Tanışma ve dört ipli ucurtma için yardım

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
tavsel

Tanışma ve dört ipli ucurtma için yardım

Post by tavsel »

Herkese merhaba,
İki ipli ucurtmalarla ve forumunuzla bir arkadasim sayesinde yeni tanistim. Yorumlardan ve Cosku'nun da onerisiyle, rhombus piranha modeli bir ucurtma alarak ilk ucuslarima basladim. Amacım bu ucurtma ile kontrollere alisip, daha buyuk foillere gecmek. Simdi Cosku'yla beraber yurtdisindan prism stylus P.3 modeli bir ucurtma getirtmek istiyorum. Bu ucurtma 4 ipli olarak da kullanılabiliyor diye biliyorum ancak standart olarak iki ipli olarak geliyor. Bu nedenle bir takım fren ipi (tam ismi bu mudur bilmiyorum) iki tane de bar almam gerekiyor. Acaba bu iplerin ozellikleri ne olmalidir? Bildigim kadariyla daha ince oluyorlar ama tam olarak özelliklerini bulamadım. Yorumlarınız icin simdiden tesekkurler.
Erdem

hoşgeldin

Post by Erdem »

aramıza hoşgeldin
hakettiğin gibi yaşa
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Aramıza hoşgeldiniz. Bahsetmiş olduğunuz stylus un 4 ipli kullanımı hakkına pek bilgim yok malesef .Piranhayı almış olduğunuz firmada 4 ipli uçurtmalar mevcut . Run ve go modelleri . 4 ipliler için bar lazımdır . Yön verme ipleri üst dedir ve daha kalındır ve frenler alttan bağlanır ve daha incedir . 4 ipli foil uçurtmalırın çekiş kuvveti yüksektir o yüzden 2 iplide kontrolü iyi öğrenip diğerlerine geçiş yapmak lazım .çünkü bilmeyerek büyük bir foil alırsanız kendinize zarar verme ihtimaliniz vardır . Biraz teori olarak bilgi alırsanız ve 2 ipliden öğrendiğiniz kadarıyla uçuş yapabilirsiniz . bu arada 4 ipli foillere geçtiğiniz vakit ilk olarak büyük modellerle başlamanınızı tavsiye ederim çünkü çekiş gücü çok fazla artıyor . Forumu incelerseniz güvenlik konularında yazılmış çok fazla konu vardır ve foiller hakkında da fazlaca review bulabilirsiniz. Aramıza yeniden hoşgeldiniz .
Rüzgarı Bol Adam .
Güvenli Uç Güvende Ol ( Fly Safe Be Safe )
Gökyüzünde Herkesin Eşit Hakkı Vardır .
Spectre

Post by Spectre »

150lb yeterli olacaktır. Ama bana sorarsanız 200lb alın. Üst iplere fazla yük bineceği için daha fazla esneyecektir. İleride üstleri alta altları üste alırsınız.
İyi Rüzgarlar,
Ferruh Bayşu
http://www.ucurtma.org

Image
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Image
Rüzgarı Bol Adam .
Trick Serkan

Post by Trick Serkan »

Image
Rüzgarı Bol Adam .
M. Rafet ÖZALP

Post by M. Rafet ÖZALP »

@Tavsel; aramıza hoş geldin. @Trick Serkan'ın dediklerine katılıyorum. Konu ile ilgili forumdaki sayfalara bir göz atmanızda fayda var.
Önce uçurtmaları, modellerin güçlerini tanıyıp emniyet tedbirlerine verilecek önem bu spordan alınacak tadı arttırır.
Başarılar dilerim.
tavsel

Post by tavsel »

Yorumlar ve uyarılar için herkese teşekkürler..
Onur TAVSEL
Post Reply