Dacron temini yada yerine kullanılacak alternatif malzeme?

Uçurtma yapımında kullanılabilecek her türlü malzeme hakkında bilgi. Malzeme bulunacak yerler.
Post Reply
markymark

Dacron temini yada yerine kullanılacak alternatif malzeme?

Post by markymark »

Herkese merhaba...
Altan ve Fevzi Abilerin gazıyla revo yapmaya karar verdim bende :)
Öğrencilikten dolayı ripstop beni aştı :(
Ve taffetadan yapmaya karar verdim.Gerçi çok birşey değil 1m yeterli ama işin içine kargoda girince(Ferruh Abi haricinde başka bir yerden bulamadım:( ) fazla oldu biraz...
Taffetadan yapıp esneyene kadar idarelik kullanırım artık.

Benim sorum şu olacaktı:
Image

Resimde de görüldüğü gibi tam ortada ve köşelerde dacron destekler gerekiyor...
Dacronu nerden alabilrim?
Yada dacron yerine alternatif malzeme ne kullanabilrim?

Saygılar...
Murat...
Altan
Site Admin

Re: Dacron temini yada yerine kullanılacak alternatif malzeme?

Post by Altan »

Sağlam bir kumaş kullan yeter. Yine polyester esaslı daha kalınca kumaşlar iş görür.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
hadi_bea

Post by hadi_bea »

Bence tafetta kumaşla girme derim onun yerine tek ipli uçurtma yapabilirsin dikiş işini geliştirdinmide ve maddi olarak imkan sağladınmı kendine. uçurtmayı hakkıyla yap yani ripstop kumaşla ve kaliteli iple yapmanı tavsiye ederim.
GÖRKEM ÇORLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
RÜZGARIN OĞLU
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bir gün ben de uçucam...
Halil

Post by Halil »

Murat,

Revoda tüm paneller verev (çapraz kesim) verev kesimlerde en çok esneyen kumaş da tafeta. Tafeta kumaşta esnemeyi en aza indirmenin yolu ütü ile yapışabilen slikonlu tekstil bandı. Tüm panelleri kesmeden önce bu bant ile sabitlemeye çalışsan bile kumaşın üretiminde kullanılan ilpliğin ve dokuma tekniğinin özelliği nedeni ile esnemeyi ancak en aza indirebilirsin ki bu durumda bile keseceğin simetrik panelleri kesimden sonra üst üste koyduğunda birbirinden farklı olduğunu göreceksin.

Ayrıca farklı renkteki panellerde boya ve apre nedeni ile farklı esneyecektir. Sonuçda 4 renkten oluşan sol panel ile yine 4 renkten oluşan sağ paneli birleştirmeden üst üste koyarak yapacağın kontrol sonucunda farklı kenarlarda oluşaçak esnemelerin nekadar farklı olduğunu görmen mümkün olacaktır.

Ancak ben yinede denemek istiyorum diyorsan çizimden sonra kesimden önce tüm kenarları tekstil bant ı ile sabitle sonra kes ve Altan'ın da önerdiği gibi dacron yerine çanta imalatcılarının (lapptop, spor çantası) kullandığı kumaşlardan kullanman beklentini karşılayacaktır.

Kolay gelsin
Halil Bayülker/Ankara
Post Reply