Thunderbird 2.2 nasıl uçurulur

Kumandalı uçurtmaların yapımı ve uçuruluşu ile ilgi sorularınızı sorabilir, deneyim ve bilgilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
Post Reply
agolebatmaz

Thunderbird 2.2 nasıl uçurulur

Post by agolebatmaz »

Arkadaşlar merhaba,
Thunderbird 2.2 aldım. Bugün denemek istedim, uçuramadım. :oops:

İpleri yanlış taktığım veya yeterli rüzgar olmadığından olabilir diye düşündüm görüşleriniz almak istedim.

Image

Uçurtmanın kutusundan çıkarılmış fotoğrafı
Image

Image

Gezer bağla bağlanmış yeşil ipin ucunu; fotoğrafta görüldüğü gibi dışarı çektim, uçurtma iplerinin birisini buraya, diğerini ise aşağıdaki fotoğrafta görülen diğer uçtakine uçurtmacı düğümü ile bağladım.
Image

İplerin her birini yukarıdaki gibi kenardaki uçlara bağladım. İpleri açtıktan sonra rüzgarda çekerek havalandırmak istedim. Uçurmayı başaramadım.

Ayrıca tek ipli uçurtmalarının iplerini sararak indiriyoruz, bu tür uçurtmalarda uygun indirme yöntemi nedir?

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler.
Altan
Site Admin

Re: Thunderbird 2.2 nasıl uçurulur

Post by Altan »

Denge iplerini alttaki bağlantılardan açmanız gerekiyor. Alt taraf denge iplerinin karışıp, düğüm olmasını engellemek için bağladığımız bir yer.

İndirmek için baş aşağı yere çakmanız yeterli. Ama iki iplilerde asıl indirme yöntemi rüzgar penceresinin en sağ ya da en soluna çekip yumuşakça indirmektir.

Rüzgar penceresi rüzgarı tam arkamıza aldığımızda uçurtmanın en iyi rüzgar aldığı açıdır. Dışlara doğru rüzgarı alış açısı azalır.

Uçurtmayı kaldırırken her iki ipi hızlıca geriye doğru çekerek havalandırın. Az rüzgarda uçuramayabilirsiniz. Rüzgar ne kadar güçlü olursa o kadar keyifli olur. Kollarınız yukarıda değil aşağıda tutmaya çalışın. İlk uçuşlarınızı yere çok yakın yapmayın, tam tepeye de getirmeyin. Uçurtma düşerse tek başınıza kaldırmanız zahmetli olabilir. İlk uçuşlar için uçurtmayı size düzeltecek ve tutacak birinin olması iyi olur. Yardımcınız uçuşunuz sırasında uçurtmanın altında durmasın. Mümkün olduğunca yavaş hareketlerle kumanda ve tepkilere alışmaya çalışın. Güçlü rüzgarda tepkiler çok anidir. Kontrol zorlaşır.
Altan Güvenni
Uçucu madde bağımlısı.
agolebatmaz

Post by agolebatmaz »

Bu garip bağlantılar ile bu uçurtma nasıl uçar diye çok düşünmüştüm. Oldukça ciddi hata yapmışım. Ayrıntılı ve anlaşılır açıklamanız için çok teşekkür ederim.
İlerde sorabileceğim olası diğer soruların cevaplarını da içeriyor.
zahitmungan

Post by zahitmungan »

Bende ilk başta öyle bir hata yaptım :lol:
http://picasaweb.google.co.uk/mardinucurtma
www.zahitmungan.com

Lanet olsun içimdeki uçurtma sevgisine. :lol:
Post Reply