Biliyorsunuz bu haftasonu, yeni yaptığım KAP mekanizması ile çekimler yaptım ancak yatay servo civatasını kısa tutmam sonucunda 0.1 YTl lik bir vida yüzünden mekanizma 40 metreden yere çakıldı. Fotoğraf makinası, servolar ve alıcı mekanizması sapasağlam ama metal aksam ve pil yuvası darmadağın oldu. Zaten model uçaklardada aynısı olur, en ağır parça olan pil bölümü uçağı parçalayıp içinden çıkar

gerisi sağlam kalır.

Neyse, ben yılmadım, çektiğim resimler yüzünden daha çok gaza geldim.

tüm resimler burada:
http://www.gokites.com/etkinlikler/25_aralik_2005.htmVe KAp işindeki bir sonraki adım olan kablosuz video aktarıcısı ile, kamera ekranındaki görüntüyü aşağıya nakletme işine giriştim. İlk olarak bu gün bu cihazı aldım

Bu bir MPEG4 RECORDER/PLAYER, yani video girişi çkışı olan MP3 falan çalan, hatta ek olarak da küçk ve kötü bir kamerası bile olan bir cihaz. Kablosuz aktarıcıdan gelen video sinyalini ekranda görmek çin de alınabilecke en ucuz cihaz. Otomobillere takılan LCD ekranlardan alacaktım ama 270 dolar civarında fiyatları, üstelik çok enerji harcıyor ve kendinden pilli de değiller. Bu alet ise hem video kaydı yapıyor, hem bilgisayarınızdan aktardığınız filmleri gösteebiliyor yani nefis birşey, üsteli 7 saat dayanan bir pili var, ekranı LCD değil OLED, dolayısı ile çok az enerji tüketiyor ve de sadece 220$

yani daha da ucuz. ağırlığı 100 gram kadar ve yanında FM radyo bile hediye ediyorlar.
Artık tek eksiğim Video aktarıcı üniteleri ve el yapımı yüksek mesafeli video anteni

Bir de, modelcilikte kullanılan verici alıcı kombinasyonu yerine kendi mikro bilgisayar kontrollü kumanda ünitemi yapmaya karar verdim. Hem çok daha ucuza mal oluyorlar(yer eçakılırsa fazla üzülmem) hem detam olarak istediğim işi yapacak şekilde ayarlayabilirim. Öte yandandan bu ek bir iş olacağı için zaman ayırmam gerekecek, ölçüp tartıp kendim mi yapacağım hazırını mı kullanacağım karar vermem lazım.
Bahar aylarında harika hava fotoğraflarımız olacak, uçurtmaları hazırlayın